Legendaarinen Suzuka käynnistyi Yamahan komennossa – Paavilaisen tiimi 43:s

Yamahan tehdastiimissä ajavat MotoGP-luokasta tuttu Pol Espargaro, Superbiken MM-sarjassa kilpaileva Alex Lowes ja Katsuyuki Nakasuga. Lowes korvaa voittoa puolustavassa triossa Bradley Smithin, joka kisaa kaudet 2017 ja 2018 Espargaron rinnalla KTM:n MotoGP-luokan tiimissä.

– Olen innoissani saadessani olla täällä jälleen mukana. Viime vuoden tulos oli aivan mahtava ja tuntemukset ovat taas varsin positiiviset, vinkkaa Espargaro.

Yamaha viimeisteli Suzukan harjoitusten kärkiajaksi lukemat 2.07,806, jotka olivat Nakasugan käsialaa.

Toiseksi parhaan kierrosajan tykitti MuSASHI RT HARC-PRO Honda-tiimi, jonka muodostavat MotoGP-luokan vuoden 2006 maailmanmestari Nicky Hayden, hänen rinnallaan meneillään olevalla kaudella Superbiken MM-sarjassa kisaava Michael van der Mark ja Takumi Takahashi. Tiimi jäi pohjista 0,206 sekuntia.

Myös MotoGP-legendaksi kruunattu Hayden on ajanut Suzukan kisan kertaalleen aikaisemmin, eli vuonna 2003.

– Tämä on hieno haaste ja olen siitä innoissani. Olisihan se upeaa liittää täältä pysti mitalikokoelmiini. Se tulee olemaan ison työn takana, mutta pistän kaiken peliin käyttääkseni tämän minulle tarjoutuneen tilaisuuden hyväkseni, muotoilee Hayden.

Yamahalla kilpaileva Motobox Kremer Racing jäi harjoituksissa kärjestä 6,882 sekuntia. Tiimissä ajavat Paavilaisen lisäksi Martin Scherrer ja Yoshitaka Miyajima.

Uusin numero