Lauslehto näki mutkatkin kahtena

Yamaha-kuljettaja ajoi Supersport-luokan aika-ajossa viidenteen lähtöruutuun, vaikka kaatui toisessa aika-ajossa. Kuljettaja säilyi ilman kolhuja kaatumisessa, mutta samaa ei voinut sanoa Lauslehdon kilpailukalustosta.

Järvenpääläinen osallistui itsekin pyörän korjauspuuhiin ja kisakuntoon saaminen meni aivan viime tippaan.

– En ehtinyt ajoissa lämmittelykierrokselle, joten jouduin lähtemään viimeisestä eli 22. lähtöruudusta. Hammasta purren lähdin kipuamaan ylöspäin. Nousin jo seitsemänneksi ja viides sija oli siinä edessä aivan mahdollinen, Lauslehto kertasi.

– Sitten kisan loppuosalla tuli eteen sellainen ongelma, johon en ole aiemmin kilpaurallani törmännyt. Voimat alkoivat ehtyä ja neljän viimeisen kierroksen ajan näin mutkatkin kahtena. Ajoin vain tarkasti maaliin ja putosin yhden pykälän sijalle kahdeksan.

Kuskin tankkaus unohtui

Kilpailun jälkeen Lauslehto ihmetteli fyysistä ongelmaansa ja tajusi, että ei ollut ehtinyt eikä muistanut syödä mitään ravintoa eikä tankata nestettä aamun aika-ajon ja kisalähdön välissä.

– Siinä oli kolmisen tuntia aikaa ja se meni nopeasti pyörää korjatessa. Eipä siinä tullut kuskin tankkaus mieleenkään. Kisan jälkeen nestettä meni alas heti neljä litraa. Ehkä olisi kannattanut käydä tiputuksessakin. Sen verran olotila heikkeni.

– Viikonlopun toiseen kilpailuun mennessäkään kuskin kaikki paukut eivät olleet täysin palautuneet. Niinpä jouduin ajamaan varmistellen ja ylitin maalilinjan yhdeksäntenä, Tatu jatkoi.

Lauslehto on IDM-sarjan pistetaulukossa seitsemäntenä. Sarja jatkuu elo-syyskuun vaihteessa Sachsenringin GP-radalla.
 

Uusin numero