Lauslehdolle keskeytys ja voitto Kemoran radalta

Superstock-luokan SM-titteliä tavoitteleva Tuusulan Moottorikerhon kuljettaja kaatui ja keskeytti lauantaina, mutta paikkasi tilannetta sunnuntaina ajamalla komeaan voittoon.

Mestaruudesta Lauslehdon kanssa kisaava toinen Triumph-kuski Erkka Korpiaho ajoi voittoon viikonlopun avauskisassa. Kaksikolla on nyt molemmilla kolme voittoa, mutta Lauslehdon pistesaldoa rasittaa yksi keskeytys.

– Viikonloppu alkoi mahdollisimman huonosti. Kaatuminen tapahtui ekalla kierroksella ja vauhtia jarrutukseen tullessa oli 210 kilometriä tunnissa. Onneksi kuski selvisi tilanteesta vammoitta, Lauslehto kertasi.

– Renkaan lämpötila ehti laskea, kun kisan startti viivästyi. Järjestäjä siirsi lähtöä vesisateen pelossa. Ehdin ajaa puoli kierrosta ja keula lähti aivan varoittamatta alta, kun koskin jarruun.

Sunnuntain kilpailuun Team Lauslehto valmistautui kakkospyörällä. Tatu Lauslehto oli kisassa omaa luokkaansa ja voitti 2,89 sekunnin turvin kirjaten myös luokan uuden rataennätyksen lukemiin 1.08,747.

– Sunnuntain voitto pyyhki edellisen päivän pettymyksen. SM-sarjassa saa jättää yhden kisan pois laskuista, joten kova vääntö jatkuu mestaruudesta. Kaikki on edelleen omissa käsissä, mutta enää ei ole varaa keskeytykseen, summasi Lauslehto.

SM-sarja jatkuu kahden viikon päästä Alastaron radalla.

Uusin numero