Lauslehdolle kaksi palkintosijaa IDM-sarjan avauksesta

Tällä kaudella Lauslehto kilpailee Team Suzuki Mayer -tiimissä hänelle uudella kalustolla, Suzuki GSX-R 600 -pyörällä. Harjoitukset ja myös aika-ajo sujuivat hyvin, joten järvenpääläisen odotukset olivat korkealla kahteen Supersport-luokan kisalähtöön.

– Aika-ajo onnistui ja saavutin toisen lähtöruudun. Koleassa kelissä ajetussa ensimmäisessä kilpailussa pyörän ajettavuusongelmat vaivasivat alkukierroksilla täydellä bensamäärällä. Viisi ekaa kierrosta olivatkin sen vuoksi vaikeita, mutta sen jälkeen pysyin kärjen tahdissa. Kolmas sija oli kelpo avaus, Lauslehto myönteli.

Viikonlopun toiseen kilpailuun Lauslehdon pyörän säätöjä muutettiin, joka hieman paransi ajettavuutta.

– Paremmalta pyörä tuntui ja johdinkin kisaa alussa. Kisan edetessä saksalainen Marvin Fritz ja sveitsiläinen Roman Stamm olivat toistamiseen vähän minua nopeampia, joten jäin kamppailemaan kolmossijasta avauslähdön tapaan. Sen kamppailun sain käännettyä aivan lopussa edukseni, joten toinen podium-sija maistui sekä minulle että uudelle tallilleni.

– Viime kaudella saavutin parhaimmillani nelossijan, joten nyt kaikki vaikuttaa pyörän ja renkaiden osalta paremmalta. Uskon, että pystyn ajamaan jälleen voitoista kauden 2012 malliin, kahden vuoden takainen Supersport-mestari Lauslehto päätti.

IDM-sarja jatkuu toukokuun lopulla Zolderin radalla Belgiassa.
 

Uusin numero