Lasse Kurvinen mukaan Day of Dirt -kutsukilpailuun

Lasse Kurvinen kilpailee tulevana viikonloppuna Itävallassa, Day of Dirt -kutsukilpailussa. Kolmen tunnin Dirt Track -kisassa vastakkain on 21 kolmihenkistä joukkuetta.

Flat trackin kaksinkertainen maailmanmestari Lasse Kurvinen matkustaa Day of Dirt -kutsukilpailuun Itävaltaan. Amerikan ammattilaissarjaan kaudelle 2024 tähtäävän Kurvisen kalenteriin Itävallan matka osuu juuri oikeaan aikaa, sillä Suomessa ajo-olosuhteet ovat surkeat ja jäärataharjoittelu käynnistyy normaalisti vasta joulukuussa. Heinäkuussa Michiganissa viimeksi kilpaillut Kurvinen odottaa kutsukilpailusta ja sitä edeltävästä treenipäivästä laadukasta aikaa lajin parissa sekä uusia tuttavuuksia ja tietysti hauskanpitoa!

Dirt track -kilpailuna 11.11.2023 ajettavaan joukkuekilpailuun osallistuu 21 joukkuetta, joissa kussakin ajaa 3 kuskia ja kokonaisajoaika on 3 tuntia. Joukkuekilpailuissa on mukana suomalaisen lisäksi tuore Flat trackin maailmanmestari Tsekeistä, motocrossin moninkertaisia Itävallan mestareita sekä huippukuljettajia enduron, supermoton ja circuit racingin parista. Tietysti kutsukilpailussa ajaa myös Legendoja kilpamoottoripyöräilyn parista.

Dirt track -kilpailussa on luvassa hyppyreitä, erilaisia kaarteita molempiin suuntiin ja tiukkoja kilpailutilanteita. Kutsukilpailun järjestää Schruf Motorrad, joka on yksi Itävallan isoimmista KTM/GasGas-jälleenmyyjistä. Kilpailupaikkana toimii speedway ja flattrack arena Eggendorf, Wiener Neustadtissa.

Osallistujalistaa nimekkäimmistä kuljettajista, virallisia joukkueita ei vielä ole nimetty:

Motocross: Marcel Stauffer, MXGP-kuljettaja, KTM:n virallinen testikuljettaja ja Itävallan tuplamestari, Alex Pöztleitner, KTM:n virallinen testikuljettaja, Lukas Neurauter moninkertainen Itävallan mestari, Simon Breitfuss Itävallan ja Slovenian mestari.

Flat track: Ervin Krajcovic, tuore maailmanmestari, Ondrej Svedik, MM-osakilpailuvoittaja, Max Hellman, Florian Eder, Yasmin Poppenreitter, MM-sarjan naiskuljettaja, Lasse Kurvinen, kaksinkertainen maailmanmestari.

Enduro: Dieter Rudolf, extreme kuljettaja, joka suorittanut neljä kertaa Erzbergin ja Red Bull Romaniacs silver luokan voittaja, Marco Messner.

Supermoto: Florian Eder, Christoph Hörig, Martin Wasinger, Raphael Schneider.

Circuit Racing: Roland Resch moninkertainen Itävallan mestari, Julian Mayer, Oliver König.

Legendat: Werner Schruf, Joe Lechner, Pavol Pucko, Markus Eigner, Ferdinand Berger.

Kurvinen ajaa kilpailun Schruff Motorradin KTM 450 SXF flat track -pyörällä ja joukkueessa ajavat suomalaisen lisäksi Werner Schruff ja Markus Eigner. Reissua ei voi kutsua loma- tai pelkäksi kisamatkaksi, vaan suomalaisen ohjelmassa on muutakin ohjelmaa harjoittelun ja kilpailun lisäksi. Isänpäivää vietetään siis tällä kertaa Itävallassa.

Uusin numero