Lasse Kurvinen: Last Dance – Välitavoitteena Saksan mestaruus

(kuvat: J-P Purtilo)

Kesäkauteen valmistautuminen on ollut talven loukkaantumisen jälkeen haasteellista ja tämän johdosta päätavoitteen siirtäminen kaudelle 2023 on perusteltua. Loukkaantumisen vuoksi kuljettajan ajotuntuma, ajokunto ja fyysinen valmistautuminen tulee olla tehty huolellisesti kilpailemiseen huipputasolla Amerikassa.

Talven aikana Amerikan radoille haettiin Suomen moottoriliiton kautta erikoislupaa singleluokkaan (450cc yksisylinteriset), jota AMA ei kuitenkaan myöntänyt. AMA haluaa pitää luokan alle 39-vuotiaiden kuljettajien kilpailuna, joten suomalaiselle veteraanille jää vaihtoehdoiksi kaksi pääluokkaan kaksisylinteristen kalustolla. Kaudelle 2023 tullaan rakentamaan production twin (900cc) ja/tai super twin (1200cc) luokkiin harjoitusohjelma sekä Last dance -kilpailut.

Amerikan radoille valmistautumiseen on laadittu välitavoitteet, jotta kuljettaja saadaan takaisin omalle tasolleen ja loukkaantumisesta johtuen ajoharjoittelu käynnistyi Saksan mestaruusosakilpailulla. Krowdrace flat track Cupissaajetaan neljä osakilpailua kaudella 2022. Toukokuussa (2 kisaa), heinäkuussa ja elokuussa. Neljästä kilpailusta kolme parasta tulosta lasketaan lopputuloksiin ja suunnitelmissa on ajaa kolme osakilpailua, koska neljäs osakilpailu jää väliin työtehtävien takia. Ensimmäinen osakilpailu ajettiin Saksan Meissenissä, jossa perjantai oli harjoituspäivä ja lauantaina kilpailuerät. Harjoituspäivä sisältää kaikkien luokkien ryhmäharjoitukset sekä päivä päättyy starttitreeneihin, jotta lauantaina on kilpailupäivän systeemit kaikille selvää. Pystyin voittamaan kaikki alkuerät (3) sekä finaalin selkeällä erolla Tsekin maajoukkueen kuljettajiin, jotka. nappasivat sijat 2 ja 3.

Toinen osakilpailu ajettiin seuraavana viikonloppuna Parchimissa ja alkuerissä ajoin sijoitukset 2 ja 1. Finaalin voitin varmalla ajolla, koska rata oli hieman vaarallinen ja alkuerien määrä jouduttiin supistamaan yhden vakavan loukkaantumisen takia Rookie-luokassa. Pelastuskopteri saapui nopeasti ja laskeutui suoraan kisaradalle, onneksi kuljettaja selvisi kylkiluiden murtumilla ja hetkittäisellä tajuttomuudella.

Tavoitteena on varmistaa Saksan mestaruus heinäkuussa kolmannessa osakilpailussa ja muutoin kesäkuussa harjoittelu jatkuu koitmaassa flat track -harjoituksilla ja motocross-pyörällä tehtävillä tekniikkaharjoituksilla. Motocrossradalle ajamista joudutaan lääkärin ohjeita noudattaen vielä odottamaan ainakin kesäkuun ajan ja kuskin kuntoutus tehdään huolella, koska veteraani-iässä on enää turha hölmöillä.

Krowdrace-tapahtumista ja kilpailuista kerrotaan Bike-lehdessä lisää. Tapahtumat saattavat kiinnostaa monia harrastajia sekä kilpailijoita,kilpailuformaatti voisi toimia Suomessakin.

Seuraavaksi Saksan mestaruussarjan uutisia heinäkuussa.

Sladi-Lasse

Uusin numero