Länsivuori mukana Harjun Ajoissa

Kyseessä on toinen vankat perinteet omaava RR-kilpailu maassamme Imatranajojen lisäksi. Kemorassa ajettava kilpailu kantaa nimeä Harjun Ajot ja se jatkaa 1952 alkanutta perinnettä.

Alun perin Harjun Ajot päristeltiin Jyväskylän keskustaan yleisistä teistä suljetulla katuradalla aina vuoteen 1971, jolloin harjulla kaasuteltiin viimeinen kilpailu.

Perinne heräteltiin henkiin 1990-luvun alussa ja siitä lähtien Harjun ajot on ollut Jyväskylän Moottoriurheilijat ry.n vuotuinen voimain koetus.

Kilpailun nimen lisäksi Harjulta on Kemoraan siirtynyt ainakin yksi kilpailija. Teuvo Länsivuori kiersi jyväskyläläisrataa kilpailumielellä 1960-luvulla ja kiertää tulevana sunnuntaina Kemoran rataa viissatasella Suzukilla Classic-luokassa.

Kahden päivän vauhtijuhla

SM-osakilpailu kasaa Veteliin toista sataa kilpailijaa ja kilpaa ajetaan sekä lauantaina ja sunnuntaina.

Lauantaina jokainen SM-luokka ajaa kahdeksan kierroksiset ns. sprintti lähdöt. SM-luokkien lisäksi rataa kiertää muutama lähdöllinen Classic-pyöriä. YCC. eli Jokamies-luokka ajaa myös oman kilpailunsa lauantaina.

Sunnuntaina ajetaan SM-luokkien pitkät kilpailut, jolloin lauantainen matka tuplaantuu. Sen lisäksi ratamoottoripyöräilyn ikäkausiurheilijat ajavat sunnuntaina Honda NS100-pyörineen MiniGP-kisan.

Penna vs. Vehniäinen

Viikonlopun näyttävintä menoa tarjotaan edelleen Nordic Superbike-luokassa, jossa käydään Penna vs. Vehniäinen osa 2.

Konneveteläiskonkari Kari Vehniäinen oli BMW-pyörällään lyömätön kauden avauskilpailussa Jurvan Botniaringillä lyöden Sami Pennan selvästi.

On kuitenkin odotettavissa, että Penna Racingin tallissa BMW:n säädöt on päivitetty Kemoraa varten ja ajaja lienee syönyt käärmekeittoa. Penna on aina ollut nopea Kemorassa, joten luvassa on tiukka vääntö SM-pisteistä.

Kuussatasten kategoriassa, Nordic Superstock 600-luokassa Kemoran radalla tullaan näkemään ensikertalainen ykköspallilla, sillä kukaan luokan kilpailuun osallistuvista ei ole aikaisemmin SM-kisaa voittanut.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö radalla tapahtuisi, sillä kilpailu tulee olemaan tasainen, vaikka luokan terävin kärki Niki Tuulin johdolla ei Kemoraan EM-sarjakiireiden vuoksi pääsekään.

Tässä toisessakin SM-osakilpailussa Nordic Superbike, ja Superstock A- ja B-luokat on yhdistetty, joten molempien luokkien lähtöruudukko on melko lailla täysi.

Kilpailu alkaa lauantaina klo 14.00 ja sunnuntaina klo 12.20.

Viimeisin numero