Länsivuori muistelee Hengelon kilpailua: ”Kansa sekosi täysin ja hurrasi hulluna”

Moni 1970- ja 80- luvuilla kansainvälisillä areenoilla kisannut suomalaispilotti muistelee Hengeloa kaiholla. Muutama vuosikymmen takaperin kuskit mahdollisti kisakauden jatkon Hengelon kisan kohtuullisilla startti- ja palkintorahoilla. Myös Teuvo Länsivuori kävi kertaalleen kisaamassa Hengelossa 1970-luvun alkuvuosina. Tuo visiitti poiki hyvän tarinan, kun Teuvo yhdessä kaverinsa Jarno Saarisen kanssa loi kilpailulle taktiikan yhdessa ruotsalaispilottien Kent Anderssonin ja Börje Janssonin kanssa.

”Sovittiin kaverien kanssa, että ajellaan kaikessa rauhassa ja pannaan kisa pystyyn sitten vasta kun on neljä kierrosta maaliin”, muistelee Tepi naureskellen.

”Yksi hollantilaiskuski käytti tilanteen hyväkseen ja ohitteli meitä. Kansa sekosi täysin ja hurrasi hulluna, kun maanmies rökitti ennakkosuosikkeja. Meiltä kisa jäi Jarnon kanssa kesken, kun vehkeet hajosi. En muista kumpi ruotsalaisista voitti, mutta se hollantilainen kyllä jäi kauas taakse.”

Iisalmelaiskonkari on omalta osaltaan juhlistamassa Hengelon viisikymppisiä ja samalla kannustamassa Markka Racingin kuskeja.