Lahti tiimeineen kuudenneksi Bol d’Orin aika-ajossa

Eemeli Lahti saapumassa varikolle Bol d’Orin toisen aika-ajon aikana.

Eemeli Lahti, Tom Ward ja Tom Oliver saavuttivat Bol d’Orin aika-ajossa TRT 27 -tiimin kaikkien aikojen parhaan aika-ajosijoituksen ollen luokkansa kuudenneksi nopeimpia.

Bol d’Orissa päästiin ensi kertaa tositoimiin eilen torstaina ensimmäisten aika-ajojen merkeissä ja lähtöruudut viimeisteltiin perjantaiaamun toisessa aika-ajosessiossa. Eemeli Lahti, Tom Ward ja Tom Oliver kellottivat luokassaan kuudenneksi nopeimman ajan, mikä on TRT 27 -tiimin kaikkien aikojen paras aika-ajosijoitus. Tiimien välinen paremmuus ratkaistaan kahden nopeimman kuljettajan kierrosaikojen keskiarvojen perusteella, TRT 27 -tiimin nopeimmat ajat kellottivat Lahti ja Ward. Lähtöruutu kilpailuun tiimillä on 18.

Sen lisäksi, että Bol d’Or on Eemeli Lahden ensimmäinen kokemus endurance-moottoripyöräilystä, samalla tuli otettua ensikosketus ajamiseen pimeällä torstain myöhäisillan harjoitusten muodossa.

– Kun ajoin varikkotietä, mietin mihin helvettiin olenkaan menossa, mutta pimeällä ajaminen on todella siistiä! Pyörän valoista on oikeasti hyötyä, mutta muun valaistuksen vuoksi on välillä vaikeuksia nähdä esimerkiksi kanttareita, Lahti kuvailee.

Bol d’Orin 24 tunnin kilpailu käynnistyy 16. syyskuuta kello 16 Suomen aikaa. Kilpailua voi seurata suorana Eurosportilta ja Discovery Plus -suoratoistopalvelusta. Eemeli Lahti osallistuu kilpailun Superstock-luokkaan TRT 27 -tiimin Suzuki GSX-R 1000:lla.

Uusin numero