Lahti MM-karsintojen finaaliin

Varamiehenä Iso-Britannian Poolessa ajettavaan kilpailuun selviytynyt Lahti nousee loukkaantuneen Puolan Przemyslaw Pawlickin tilalle. Näin hän pääsee jahtaamaan paikkaa kolmen parhaan joukossa ja kauden 2014 GP-sarjassa.

– Hienoa, että nousin kisaan mukaan. Toisaalta harmi Pawlickin kannalta, eihän sitä kenellekään loukkaantumista soisi. Mutta oma fiilis on nyt korkealla, kun pääsee heti kehiin. Viiden erän päässä se nyt olisi, toteaa Lahti.

– Rata Poolessa on aika kapea ja ohittaminen on vaikeaa. Siksi startin osuus korostuu todella paljon. Nyt pitää laittaa pyörät ja mies semmoiseen iskuun, että startit lähtee. Viime aikoina on kulkenut hyvin. Nyt pitää pystyä säilyttämään sama tatsi, jatkaa Lahti.

– Taso on kova. Mukana on Iversen, Zagar ja Kasprzak, jotka on tehnyt kovaa jälkeä tämän vuoden GP-sarjassa. Vain kolme jatkaa, mutta jos esim. Iversen ja Zagar ajaa täällä kolmen joukkoon ja jatkoon ja GP:n loppupisteissä ovat kahdeksan joukossa niin se tietäisi sitä, että Poolessa neljänneksi ja viidenneksi sijoittunut kuljettaja pääsisi GP-sarjaan. Mutta oli miten oli, kovaa pitää mennä ja kaiken pitää sujua täydellisesti, mies pyörittelee.

Lahti on kautta aikojen neljäs suomalainen Challengessa. Hänen lisäksi Challengessa ovat ajaneet Kaj Laukkanen, Joonas Kylmäkorpi ja Kauko Nieminen. Heistä jatkoon on ajanut ainoastaan Laukkanen vuonna 2003.

Challengen lähtölista:
1. Vaclav Milik Tshekki
2. Maciej Janowski Puola
3. Krzysztof Kasprzak Puola
4. Oleksandr Loktaev Ukraina
5. Timo Lahti Suomi
6. Hans Andersen Tanska
7. Kenneth Bjerre Tanska
8. Troy Batchelor Australia
9. Daniel King Iso-Britannia (villi kortti)
10. Niels Kristian Iversen Tanska
11. Thomas Jonasson Ruotsi
12. Michel Jepsen Jensen Tanska
13. Piotr Pawlicki Puola
14. Martin Smolinski Saksa
15. Matej Zagar Slovenia
16. Daniel Nermark Ruotsi

Varamiehet:
17. Jurica Pavlic Kroatia
18. Peter Kildemand Tanska

Uusin numero