Lahti jatkoon MM-karsinnasta

Kovatasoisessa ja tasaisessa karsinnassa Lahti ajoi viidestä erästään kahdeksan pistettä ja se riitti sijaan 10. ja viimeiseen jatkopaikkaan.

Lahden kanssa tasaipisteisiin päätyivät myös Australian Cameron Woodward ja Saksan Max Dilger, mutta eräpistevertailun perusteella he sijoittuivat suomalaisen edelle.

– Tottakai olen tyytyväinen, kun jatkoon pääsin. Kilpailu oli todella tasainen ja kova. Harvoin kahdeksalla pisteellä jää kymmenenneksi. Eikä voittajaankaan eroa tullut kuin kolme pistettä, kertoo Lahti.

– Rata oli tänään tosi liukas ja ajolinja oli ihan sisällä, eturengas nurmikolla. Startti oli tänään suuressa roolissa, sillä ohittaminen oli lähes mahdotonta. Ohi pääsi vain, jos kaveri lipsahti ajolinjalta ulos. Kun kerran jatkoon päästiin, niin silloin mies ja pyörä on toiminut riittävän hyvin, jatkaa tyytyväinen Lahti.

Kilpailun voittajaksi ajoi Slovenian GP-tähti Matej Zagar ennen Puolan Przemyslaw Pawlickia. Molemmat ajoivat 11 pistettä, mutta viimeisessä erässään itsensä loukannut Pawlicki ei voinut osallistua uusintaerään voitosta.

Todellinen jymypaukku oli Iso-Britannian tähden Scott Nichollsin jääminen sijalle 11. seitsemällä pisteellä. Nicholls pääsi kuitenkin jatkoon varamiehenä.

MM-semifinaalit ajetaan 22. kesäkuuta Tanskan Esbjergissä ja Italian Lonigossa.

Tulokset:
  1. Matej Zagar Slovenia 11
  2. Przemyslaw Pawlicki Puola 11
  3. Ales Dryml Tshekki 10+3
  4. Martin Smolinski Saksa 10+2
  5. Aleksandr Loktaev Ukraina 10+R
  6. Tobias Kroner Saksa 9
  7. Maciej Janowski Puola 9
  8. Cameron Woodward Australia 8
  9. Max Dilger Saksa 8
10. Timo Lahti Suomi 8 (1,2,1,2,2)
11. Scott Nicholls Iso-Britannia 7
12. Aleksander Conda Slovenia 5
13. Dennis Andersson Ruotsi 5
14. Andrej Karpov Ukraina 4
15. Peter Ljung Ruotsi 4
16. Henry van der Steen Hollanti 0
 

Uusin numero