Lahti ajoi odotetusti mestariksi

Alkueristä parhaat pisteet, maksimit 12 ajoi odotetusti suurin suosikki Kuusankosken Timo Lahti. Toiseksi eniten pisteitä keräsi toinen mestarikanditaatti Niko Siltaniemi, 10.

Tämä kaksikko selvisi suoraan finaalierään. Semifinaaliin pääsivät yhdeksällä pisteellä Seinäjoen Mika Loppi, kahdeksalla pisteellä kotiradallaan ajanut Jere Lehtonen ja Seinäjoen Herman Kenkkilä sekä seitsemän pistettä kerännyt Jiri Nieminen.

Semifinaalista Seinäjoen kaksikko Loppi ja Kenkkilä ajoivat itselleen finaalipaikat. Nieminen tuli kolmanneksi ja kotiyleisön pettymykseksi Lehtonen joutui keskeyttämään.

Finaalista tuli mahtava taistelu. Loppi nappasi startista kärkipaikan ja Lahti tuli varjona perässä. Tämä asetelma kesti aina viimeiseen kurviin asti, jolloin Loppi ajoi rahtusen liian leveäksi ja Lahti pääsi kuittaamaan sisältä ohi ja Suomen mestariksi.

Hienosti taistellut Loppi jäi siis niukasti hopealle ja Siltaniemi ajoi pronssille.

– Nyt se on tehty. Kakesta (Kauko Nieminen) pääsin ohi neljännellä mestaruudella ja vielä tuli tehtyä historiaakin, kun samalla kaudella voitin sekä aikuisten, että nuorten suomenmestaruuden samalla kaudella, hehkutti Lahti tyytyväisenä.

– Tänään meni tosi tiukalle, Loppi ajoi tosi hyvin. Onneksi pääsin viimeisessä kurvissa puristamaan ohi ja mestariksi. Tämä on myös hyvää balsamia haavoille, kun Englannin liigassa jäätiin play-offsien ulkopuolelle ja Ruotsin Allsvenskanissa hävittiin finaalit, jatkaa Lahti.

Tulokset U-21 SM-finaali Pori:
1. Timo Lahti KMMK 12+3
2. Mika Loppi SeMK 9+3+2
3. Niko Siltaniemi HjMK 10+1
4. Herman Kenkkilä SeMK 8+2+0
5. Jiri Nieminen SsMK 7+1
6. Jere Lehtonen PMK 8+R
7. Jooa Partanen KMMK 6
8. Vili Mattila KauhjMK 4
9. Simon Finne SeMK 4

Uusin numero