Lahdessa oli haussa nopeimman P. Nurmisen titteli

Kuljettajat kiittelivät reittiä, joka ei juurikaan kulunut vaikka reilun parinsadan pyörän nastat purivat pitkän päivän spooria syvemmäksi.

– Reitti oli kyllä tuttu, melkein silmät kiinni olisi voinut ajaa. Yllättävän hyvin spoori kesti, ei mennyt kurveistakaan läpi. Ajoaika riitti mulle, aika paljon aikaisemminkin olisin voinut lopettaa, sillä selkä on niin huonossa kunnossa. Vähän pakkopullaa tämä oli, mutta katsoin että lähtöluettelossa oli toinen P. Nurminen, niin piti tulla ajamaan, ettei tartte kuunnella sitä henkseleitten paukutusta, Pentti Nurminen sanailee viitaten veteraaneissa ajaneeseen 60-vuotiaaseen isäänsä Pauli Nurmiseen.

Lahden nopein kuljettaja Joni Kaivolainen summasi päivän olleen loistava ja toivoi, että pystyisi säilyttämään saman tatsin ensi viikonlopun Riihimäen nuorten U20-luokan SM-osakilpailussa.

– Reitti oli hieno, mutta olisi saanut mun puolesta olla vaikka pehmeämpää. Tykkään, että voitto ratkaistaan kuntopohjalla, vaikka mulle sinänsä käy lyhyet tai pitkät maastokokeet. Oli hyvä, että maastokokeilla oli paljon vaihtelua, joutui vähän muistelemaan miten ajetaan kovaa peltoa metsäspoorin jälkeen. Hyvää harjoitusta, että siitä tulisi vaistomaista.

Kaivolainen tavoittelee nuorten Suomen mestaruutta, mutta kansallisissa kisoissa hän ajaa vaihtelevasti U20- tai A1-luokassa – inspiraatiosta ja kilpakumppaneista riippuen.

B- ja nuorten U20-
luokassa nosteltiin ketjuja

B3-luokan voittaja 19-vuotias Teemu Lehtimäki sai vasta viime kesänä ajokortin, joten hän ajaa ensimmäistä talvikisakauttaan. Salpausselän Moottorikerhon kasvatti myönsi hyötyneensä kotikisasta.

– Oli siitä etua, muisti kaikki kurvit, mutta reitti oli kyllä kuluneempi kuin mihin on harjoituksissa tottunut ja tuntui myös vähän hitaammalta. Päivä meni kyllä hyvin, yhdellä pätkällä kaaduin, mutta siitä selvisin säikähdyksellä. Neljännellä MK:lla ketjut pomppas pois syvässä ja jäisessä spoorissa ja siinä meni varmaan puolisen minuuttia.

Lehtimäki pelasi jääkiekkoa 12 vuotta ja ajoi enduroa siinä rinnalla. Nyt Lehtimäki roiskii pienen mustan kiekon sijaan mieluummin moottoripyörää kunnon hölkkään, ja suunnittelee myös lähtevänsä ensimmäisen kerran kokeilemaan Päijänteen ympäriajoa.

U20-luokan kärkeen kiilasi kaksi SsMK:n kuljettajaa, ja Eemil Helanderin nostellessa ketjuja takaisin rattaille Antti Hänninen nappasi luokkavoiton. Motocrossari Lari Jukola vei kolmospokaalin, endurokuljettajien ja isoveljensä kiusaksi.

– Parit lipat otin, mutta muuten kisa tuntui suht hyvältä. Vauhtia pitäisi saada vaan lisää. Ensimmäistä talvea ajan kilpaa ja kierrän nuorten SM-sarjan. Pitkät maastokokeet ovat rankempia, mutta mua se ei haittaa. Hyvä ettei tarvinnut ajaa pitkiä tiesiirtymiä, Lehtimäki toteaa.

Tulokset, A1:
1. Joni Kaivolainen AsikMK
2. Kim Teikari MäntsMK
3. Toni Peltonen MäntsMK

A2:
1. Pentti Nurminen SsMK
2. Juha-Pekka Tirkkonen KeMS
3. Jaakko Tikkanen MENS

A3:
1. Anssi Peltonen PadMU
2. Santeri Enjala KeMS
3. Tomi Konttinen HMK

U20:
1. Antti Hänninen SsMK
2. Eemil Helander SsMK
3. Lari Jukola HyMK

B1:
1. Toni Honkala AsikMK
2. Tero Riuttamäki KaMoKe
3. Pertti Sahi SiK

B2:
1. Janne Haapasalo AsikMK
2. Tuukka Göös EMK
3. Seppo Pietilä HlMK

B3:
1. Teemu Lehtimäki SsMK
2. Tuomas Mäkinen K-SMK
3. Juuso Piippo SsMK
 
Täydelliset tulokset: http://fin-enduro.com/tulokset/ssmk13/
 

Uusin numero