Lääketieteen tohtori Minna Aaltonen TMK:n puheenjohtajaksi

Turun Moottorikerho ry (TMK) piti torstaina sääntömääräisen syysvuosikokouksensa, jossa äänestettiin kerholle uusi puheenjohtaja seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Selkeällä ääntenenemmistöllä puheenjohtajaksi valittiin lääketieteen tohtori ja Turun kaupungin lasten ja nuorten poliklinikalla lastenlääkärinä toimiva Minna Aaltonen. Hän aloittaa toimessa vuodenvaihteen jälkeen, kun uusi hallitus kokoontuu ensimmäisen kerran tammikuussa 2011.

– Turun Saramäessä sijaitseva motocrossrata sulkeutuu korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä vuodenvaihteessa, lisäksi alueelta on jo aiemmin jouduttu lopettamaan enduron harrastaminen. Rata-asiat ovatkin suurimmat asiat, joihin aion tarttua. Me tarvitsemme ehdottomasti harrastuspaikan moottoriurheilulle Turun alueella, Aaltonen painottaa.

– Tarvitsemme tässä projektissa luonnollisesti aktiivista moottoriurheiluväkeä, mutta myös yhteistyötä niin Turun kaupungin kuin muidenkin lähialueen kuntien kanssa. Turun kaupunki on kannassamme samoilla linjoilla radan tarpeellisuudesta, mutta nyt meidän pitää myös saada se harrastuspaikka. Ja nopeasti.

– Motocross on erinomainen harrastus lapsille ja nuorille, kuten myös varttuneemmille. Itse painotan erityisesti lasten ja nuorten osuutta, koska mukava harrastus antaa heille yhteistä tekemistä sekä pitää heidät niin sanotusti pois kaduilta.

– Toinen teesini on herättää talkoohenki uudelleen sille tasolle, jolla se kuulemieni puheiden mukaan oli 20-30 vuotta sitten. Totta kai niin tämä kuin muutkin harrastukset perustuvat vapaaehtoisuuteen, mutta meidän pitää saada herätettyä jäsenistössä se kipinä, jolla he innostuvat entistäkin ahkerammin yhteiseen tekemiseen.

Aaltosella on pitkä kokemus moottoriurheilun parissa. Hänen miehensä, Miska Aaltonen, ajoi reilun vuosikymmenen ajan ammatikseen motocrossin ja enduron MM-sarjoissa. Lisäksi pariskunnan viisivuotias poika harrastaa motocrossia.

Uusin numero