Kytönen Motorsportin päivä ei sujunut käsikirjoituksen mukaan Mansikin radalla

Sunnuntain kisapäivä ei kuitenkaan kokonaisuutena sujunut täysin aamullisen käsikirjoituksen mukaan ja tiimi törmäsikin pieniin teknisiin ongelmiin jotka vaikuttivat päivän kokonaistulokseen.

Juuso Matikainen ja Roni Kytönen joutuivat molemmat keskeyttämään toiset kisaerät ja menettivät tärkeitä SM-pisteitä. Mauno Hermunen ajoi tasaisen varman kisan ja jatkaa MX1-luokassa kuudentena.

Juuso Matikainen MX2:

Aamun aika-ajoissa oli hieman hankaluuksia saada puhdasta nopeaa kierrosta, mutta viimeisellä vedolla ajoin kolmanneksi. Ensimmäinen erä meni hyvin, lähdöstä kärkeen, tipuin kuitenkin kakkokseksi kun Haavisto pusersi ohi.  Kakkoserässä lähtö ei ollut yhtä hyvä, mutta kärkijoukossa  jatkettiin. Erän alussa nopeasti kolmanneksi ja aloin hakea ohituspaikkoja erän kärkikaksikosta. Sitten forttuuna puuttui peliin! Ketjut katkesivat ja peli oli pelattu. Kisat ja rata olivat todella hienot ja ilman ongelmia päivästä olisi tullut tosi hyvä. Jatkan kuitenkin SM-sarjassa kakkosena, se lämmittää hieman, mutta menetetyt pisteet ei. Kiitti taustajoukoille ja kannustajille.

Roni Kytönen MX2:

Aika-ajoissa olin aamulla kuudes. Ensimmäisessä erässä startti oli suht ok, mutta erän alku meni ohitellessa edellä meneviä ja maalissa lopulta kuudes. Paremmalla startilla olisi ollut huomattavasti helpompi erä ja tulos varmasti parempi. Toisessa erässä startti epäonnistui täysin, mutta ajo oli parempaa kuin ensimmäisessä erässä ja nousinkin nopeasti taas  kuudenneksi kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella tekninen ongelma pakotti keskeytykseen.  Oli hienoa ajaa savella, mutta SM-sarjan kolmospaikan menetys harmittaa kyllä. Kiitos tiimille, isälle ja äidille.

Mauno Hermunen MX1:

Kisa meni ihan ok, aika-ajon kolmas, ensimmäisen erän viides ja toisessa erässä seitsemäs. Koko päivänä ei oikeen ollut mitään ohjelmaa ja ajo kulki sen mitä kulki. Pääkkösen kanssa oli mukavat väännöt kakkoserässä.  SM-sarjapisteissä taisin sijan tai pari nousta! Kivaa oli ja rata ihan mahtava. Kiitokset Kytönen Motorsportille ja kaikille asianosaisille.

Kilpailun täydelliset tulokset: http://www.mylaps.com/en/events/1298230

SM-Motocross kausi jatkuu 13.-14.8. Alavudella.

Teksti: Kytönen Motorsport tiedotus
Kuvat: Jani Hovi

Uusin numero