Kytönen Motorsportilla vahva avaus SM-motocrossissa

Tässä  kuljettajien kuulumiset SM-kauden avausviikonlopulta:

Juuso Matikainen SM-MX2
”Aamun aika-ajoissa en saannut oikein kunnon puhdasta kierrosta aikaiseksi, mutta kuudenneksi nopein aika riitti hyvin ja pääsin valitsemaan hyvän lähtöpaikan eriin.
1. erän startti onnistui hyvin, ensimmäisten mutkien jälkeen olin kolmantena ja onnistuin jo ensimmäisellä kierroksella nousemaan toiseksi. Kakkospaikalla sainkin ajaa suht rauhassa koko erän kunnes loppuerästä kärjessä viilettänyt Jere Haavisto teki virheen. Sain Haaviston liipasimelle enkä odotellut turhia vaan painelin saman tien ohi ja samalla avauserän voittoon.
2 erä. Jälleen hyvä startti, kakkosena liikenteeseen ja sillä paikalle reilut puoli erää kunnes tein ison virheen ja ajauduin radalta ulos. Tässä hässäkässä tipuin kolmanneksi. Yritin taistella menettämääni paikkaa takaisin, mutta totaalinen ukon katkeaminen tiputti erän lopussa sijalle 5. Toisaalta oli onni matkassa, että väsyin ja jouduin tiputtamaan vauhtia, koska takavanteesta oli mennyt useita pinnoja poikki ja kovemmalla vauhdilla vanne olisi todennäköisesti hajonnut ja erä olisi jäänyt kesken.
Lopputuloksissa ja samalla SM-sarjassa olen nyt kolmantena vain yhden pisteen päässä kärjestä. Tästä on hyvä jatkaa hienosti alkanutta kautta. Kiitokset Kytönen Motorsport, Iskä, Mika, Emppu ja muut kannustusjoukot!”

Marko Korhonen SM MX2
”Aika-ajoissa lievää jännittämistä ja väkisin puristamista joka johti 35. starttisijaan. Ensimmäisen erän startista huonosti liikkeelle ja jo muutaman kierroksen jälkeen haastava rata puudutti käsiä. Sinnitellen vain maaliin sijalla 33. Toisessa erässä puomilta hyvin liikkeelle ja aggressiivisesti ensimmäiseen mutkaan, mutta toiseen mutkaan sisäkurviin tullut rysä laittoi kiertämään aivan toiselta puolelta rataa ja taas jäätiin hännille. Ajo oli todella huonoa ja tuloksena ansaitusti vain 31. sija. Kevättalven aikaisista monista vastoinkäymisistä huolimatta fiilis on todella pettynyt. Kiitos taustajoukoille, tiimille, tyttöystävälle, sekä Kuljetus Hiitelä Oy:lle kuljetuskalustosta!”

Teemu Makkonen SM MX2
”Aika-ajossa ei tullut ihan paras mahdollinen suoritus, ajo oli hieman jäykkää ja räväkkyys puuttui, tuloksena 22. sija.
1 Erä: Startista lähtö ihan ok puomipaikkaan nähden. Ajoin siinä jossain kympin viidentoista välissä, sitten pyörään tuli tekninen vika ja erä jäi kesken.
2 Erä: Startista taas samanlainen suoritus, erässä oli todella vaikeaa ajoon ei saanut yhtään tatsia joten maalissa 23. ”

Jyri-Pekka Nurmonen SM MX2
”Aika-ajoissa alussa oli ajo vähän tahmeaa, mutta onneksi viimeiselle vedolle sain jonkunlaisen rykäisyn ajettua, sija 19. Ekassa erässä toisessa kurvissa nurin ja sieltä viimeisten joukossa jatkamaan. Neljä kierrosta kerkesin kiriä kunnes vedin toiset lipat ja keskeytin erän. Toisen erän startista pomppasin huonosti, olin 20 ulkopuolella. Siitä kirin jo 14. Mutta sitten ajo meni sekaisin ja samoja kuskeja joista juuri olin tullut ohi ohitti mut. Maalissa sija 18. Kiitos sponsoreille ja tiimille.”

Pyry Juupaluoma SM MXC/A
”Aika ajoissa toisella kierroksella tuli pattisuoralla paha kaatuminen. Tämän jälkeen alaselkä ja häntäluu olivat tosi kipeet. Ajoin kuitenkin kahdeksanneksi aika-ajoissa. Ekassa erässä ihan hyvä startti ja pääsin porukan ohi aika hyvin. Maalissa olin viides. Toisessa erässä samanlainen startti ja hyvällä vauhdilla pääsin neljänneksi. Yksi kaatui edessä ja nousin kolmanneksi ja samalta sijalta maaliin. Yhteistuloksissa olin neljäs. Kiitos iskälle ja koko tiimille!”

Joni Mäkelä SM MXC/A
”Aamun aika-ajoissa en saanut ajoa kulkemaan joten tulos oli yhdestoista. Ensimmäisessä erässä ihan ok startti, mutta pyörä ei oikein tuntunut omalta ja jouduin ottamaan lasitkin pois kesken erän. Lopulta olin maalissa vasta seitsemästoista. Toisessa erässä hyvä lähtö, ajo ei kuitenkaan kulkenut niin kun olisin halunnut, maalissa harmillinen kymmenes sija. Kiitos isälle ja tiimille.”

MXJ Suomen Cup-luokassa kisasivat Petu Juupaluoma ja Roni Kytönen.

Peetu Juupaluoma
”Aika-ajoissa ei oikeen kulkenut, mutta pääsin suoraa erään. Olin 27. noin 7-8 sekunnin erolla kärjestä. Ekassa erässä startti ei onnistunut ja olin viimeisten joukossa. No sieltä yritin nousta ja maalissa olin 25. Toisen erän startti samanlainen ja sielt sit yritin nousta ja maalissa 22. Rata oli todella haastava, en osannut ajaa siellä ja tuntu myös että kytkin olisi luistanut… Kiitos kuitenkin iskälle ja koko tiimille.”

Roni Kytönen ajoi lauantaina MXJ-luokassa sekä lisäksi sunnuntaina uransa ensimmäisen SM-kilpailunsa MX2-luokassa

Roni Kytönen
”MXJ: Aika-ajoissa sain ihan hyvän tatsin päälle ja olin kuudes. Ekassa erässä startti epäonnistui ja olin noin 16. Ajo oli ihan hyvää ja nousin seitsemänneksi ja samalta sijalta maaliin. Tokassa erässä yhtä huono startti ja sitten vielä ajoin jonkun perään ja kaatusin. Siitä sitten toisiksi viimeisenä kuljettajana matkaan ja ajo oli todella hyvää. Ohitukset onnistuivat hyvin ja maalissa olin seitsemäs. Totaalissa kuudes sija.
MX2 SM sunnuntai: Kun lauantaina ajoin 10 joukkoon niin sitä kautta sain luvan ajaa MX2-kisoja ja lähdin ajamaan treenimielessä. Aika-ajot ei mennyt mitenkään mallikkaasti ja olin 33. Ekassa erässä en kerennyt startissa yhtään ja olin toiseksi viimeisenä. Lähdin kumminkin ajamaan niin hyvää ajoa kuin pystyin ja nousin jonkin verran ja maalissa 29. Toisessa erässä yhtä huono startti. Ajo oli taas vähän parempaa ja nousin hyvin, mutta kädet alkoivat puutua aika pahasti ja maalissa 26. Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille ja iskälle ja äitille huollosta.”

Veteraanisarjassa kävi lauantaina nautiskelemassa Jari Kostilainen, hän oli MXV55 –luokan lopputuloksissa kolmastoista.