Kytönen Motorsportilla tuplakultajuhlat kotimaisemissa

Enduron viides EM-osakilpailu ja samalla kuudes SM-osakilpailu ajettiin Jämsän haastavissa maastoissa. 53 kilometriä pitkä reitti kierrettiin ensimmäisen kilpailupäivän aikana kolmesti.

Lauantain kilpailun raskautta lisäsi kuumuuden lisäksi se, että reitti kulki käytännössä koko ajan maastossa ja myös siirtymillä oli erittäin haastavia reittiosuuksia.

Ensimmäinen kisapäivä laittoi kuljettajat koetukselle

E1-luokassa Hellsten aloitti päivän hyvin ja kykeni säilyttämään luokkajohtonsa senior E1-luokassa koko päivän. Viimeisellä kierroksella Hellsten joutui antamaan hieman periksi. SM-tuloksissa Hellstenin ja luokkavoiton ottaneen Eero Remeksen väliin kiilasi Henry Olenius. Luokan voittaja Remes osallistui vain SM-sarjaan.

E2-luokassa Pohjolalla oli myös alusta alkaen hyvä vauhti päällä. Junior E2/3 -luokassa kärkisijaakin pitänyt Pohjola jäi muutamien hirmulippojen jälkeen lopulta viidenneksi.

Raskas ajopäivä näkyi Pohjola iskukyvyssä viimeisellä kierroksella. SM-sarjassa sijoitus oli Henric Stigellin jälkeen toinen.

Tiimin kuljettajista parasta vauhtia piti Mika Tamminen. Hän piti junior E2/3 -luokan johtoa hallussaan aina viimeiselle maastokokeelle saakka. Parit pikku lipat extreme-osuudella pudottivat Tammisen harmittavasti kakkoseksi.

Stigell ajoi voittoon 1,6 sekunnin erolla. SM-sarjassa Tamminen oli E3-luokassa kolmas Nikanderin ja Tarkkalan jälkeen.

– Kaiken kaikkiaan hieno päivä tiimille ja sen kuskeille. Paikalla olleet yhteistyökumppanitkin olivat innoissaan poikien otteista ja EM-sarjan aikaisempien osakilpailujen tuloksiin tuli dekadin parannus, todetaan tiimin tiedotteessa.

Jämsän kisan toisena päivänä ajettiin järjestäjien päätöksellä vain kaksi kierrosta kilpailupäivän lyhentämiseksi. Viimeisellä kierroksella monille siirtymällä tuskaa tuottanut Matkosvuoren mäki jätettiin kokonaan pois.

Kisapäivä kulki tiimin kuljettajilla mahtavasti.

Hellsten otti eilisen tapaan voiton EM-osakilpailun Senior E1-luokassa. SM-osakilpailussa Hellsten oli Remeksen jälkeen toinen. Tämä tarkoitti sitä, että Hellsten varmisti luokan Suomen mestaruuden jo ennen viimeistä Riihimäen kisaviikonloppua.

EM-osakilpailun Junior E2/3 -luokassa Pohjola ajoi sunnuntaina virheettömästi, vaikka valittelikin parhaan ajorytmin olevan kateissa. Tuloksena luokan kolmas sija ja SM-osakilpailussa toinen sija Stigelin jälkeen.

Myös Pohjola varmisti samalla ensimmäisen aikuisten suomenmestaruutensa ennen Riihimäkeä.

– Aika hieno juttu, kun mestaruutta päästiin juhlimaan kisan jälkeen kotimaisemissa kaikkien tukijoukkojen edessä.

Tamminen piti myös sunnuntaina tiimin kuskeista parasta vauhtia. Ei juurikaan virheitä ja hyvä isku päällä aamun ensimmäisestä maastokokeesta alkaen.

Edellisen päivän tapaan Tamminen kävi sekuntitaistelua EM-osakilpailun Junior E2/3 -luokan voitosta Stigellin kanssa. Stigell onnistui jälleen viimeisellä maastokokeella mainioisti ja löi Tammisen lopulta kahdella sekunnilla. Tamminen siis toinen ja SM-osakilpailussa E3-luokassa Tarkkalan ja Nikanderin jälkeen kolmas.

– Ei siis ollenkaan hassumpi kisaviikonloppu tiimin osalta. Heti maanantaina aloitetaankin jo valmistautuminen Slovakian Sixiin, minne Antti, Eemil ja Mika on valittu edustamaan Suomen Junior ja Trophy- joukkueita.

Uusin numero