Kytönen Motorsport Husqvarna julkisti kauden 2014 endurokuljettajansa

Kytönen Motorsportin tiimipäällikkö Vesa Kytönen on erittäin tyytyväinen tiiminsä kuluneen kauden tuloksiin.

– Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta saavutetut SM-sarjan kulta- ja pronssimitalit ovat hyvä saavutus tiimimme ensimmäiselle kilpailukaudelle. Toki kauteen mahtui paljon muitakin onnistumisia, mutta olen erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen ja kaudelle 2014 on hienoa startata entistä vahvempana uuden Husqvarnan kanssa ja varusteyhteistyökumppani Allrightin tuella.

Tiimin kuljettajakokoonpanossa on myös pieniä muutoksia: SM-mitalistit Eemil Pohjola ja Mika Tamminen jatkavat ja heidän lisäkseen mukaan Kytönen Motorsportiin tiimiin liittyvät nyt Antti Hellsten sekä Jesse Viljakainen.

Hellsten: ”Mestaruudet tavoitteena”

– Tavoitteeni on voittaa mestaruudet endurossa sekä Suomen cross country -sarjassa kaudella 2014. Tulevaisuuden tavoitteena on pysyä Suomen huipulla lajissa, kertoo Hellsten.

– Makeeta alkaa ajamaan taas Husqvarnalla ja touhuamaan uuden pyörän ja tiimin kanssa. Kytönen Motorsportista olen kuullut pelkää positiivista ja on tietenkin mahtavaa päästä ajamaan Kytösen tiimissä, onhan tuo päällikkö hyvä tyyppi muutenkin.

– Motivaatio on siis korkeella ja tarkoitus olisi viedä ensi kausi läpi näytöstyyliin.

SM-pronssimitalisti Tamminen
jatkaa samassa luokassa

– Tavoitteenani on tietenkin vähintään mitalin uusiminen ja lisäksi kehittyminen kaikilla osa-alueilla. Jatkan 300 kuutioisella 2-tahtipyörällä mikä on osoittautunut minulle loistavaksi työkaluksi, toteaa Tamminen.

– Tulevalle kaudelle lähdetään erittäin positiivisin mielin entuudestaan tutun tiimin kanssa. Uusi pyörä tuo mukanaan tietenkin joitain uusia juttuja, odotan jo innolla testaamista ja kauden alkua.

Pohjola  nousee luokkaan A2

– Viime kausi junnuissa meni niin kuin pitikin, nyt noustaan uuteen luokkaan 250 kuutioisella 2-tahdilla. Tulevaan kauteen A2-luokassa lähdetään hakemaan tulosta uudella Husqvarnalla päättäväisellä, mutta tietysti vähän nöyrälläkin asenteella, sanoo Pohjola.

– Fiilikset ja motivaatio on korkealla, nyt vaan paljon fysiikkatreeniä ja ajoa alle!  Tammikuussa menen  armeijaan mutta uskon että aikaa harjoitteluun ja kisoihin varmasti järjestyy riittävästi.

Viljakainen ajaa EM-sarjan

– Kaudella 2013 kävin ajamassa koko EM-sarjan ja samalla vähän katsomassa millaista kilpaileminen sillä tasolla on, joitain hyviä osakilpailuja siellä tuli ajettua ja kokemusta karttui varmasti sitäkin enemmän, alleviivaa Viljakainen.

– Nyt tulevalla kaudella 2014 ajetaan Kytönen Motorsportissa Husqvarna TE 125 -pyörällä. Tarkoituksena on kiertää koko EM-sarja ja sen lisäksi kaikki SM-kisat Suomessa sekä kaikki muut kilpailut Suomessa mitkä ei mene päällekkäin EM-kisojen kanssa. Fiilikset on korkealla, on hienoa aloittaa uudessa tiimissä ja kovien tallikaverien kanssa.

Kytönen Motorsport Husqvarna –
tiimissä vahvaa enduro-osaamista

Maailmanmestari Vesa Kytösen lisäksi endurolegenda Kari Tiainen jatkaa tiimin valmennustoiminnassa.

Mukana on myös moninkertainen maailmanmestari sekä Husqvarna Nordicin tuotepäällikkö Juha Salminen.

Kuntovalmentajana toimii Tapio Kokkonen. Taustavaikkutajina tiimissä häärivät Jani Peitsoma, Pasi Haataja, Jari Kostilainen ja Marko Panula.

* Antti Hellsten #18
19.12.1989
Luokka A1
Seura: Vantaan Moottorikerho (VMK)
Pyörä/tiimi: Husqvarna FE 250 / Kytönen Motorsport

Saavutukset:
2012: MM-sarja, E1 luokan 12. sija 2011: SM 250 4t, pronssi, Junior MM 7 (viisi perättäistä osakilpailuvoittoa) 2010: Junior MM 5. 2009: SM nuorten mestari 2008: SM 125, Pronssi 2007: Junior Joukkue MM pronssi, SM 125 hopea.

* Eemil Pohjola #46
12.01.1994
Lluokka A2
Seura: Jämsän Seudun Moottorikerho (JSMK)
Pyörä/tiimi: Husqvarna TE 250 / Kytönen Motorsport

Saavutukset: 2013: U20- luokan (nuorten) suomenmestaruus, joukkue SM 4, Sixi maaliin varamiehenä. 2012: Loppupisteissä SM-125 10, nuorissa 8 joukkue SM pronssia. 2011: B-luokan voitto Päitsillä ja nousu A-luokkaan.

* Mika Tamminen #37
19.04.1993
Luokka A3
Seura: Jämsän Seudun Moottorikerho (JSMK)
Pyörä/tiimi: Husqvarna TE300/ Kytönen Motorsport

Saavutukset: 2013: SM A3, Pronssi, Sixdays junior world trophy joukkeessa sija11. 2012: Nuorten SM, 10, Crosscountry SM, 11. Sixdays junior world trophy-joukkeessa sija 7. 2011. Nuorten SM-kulta.

* Jesse Viljakainen
14.07.1995
Luokka U20
Seura: Salpausselän moottorikerho
Pyörä/tiimi: Husqvarna TE 125/ Kytönen Motorsport

Saavutukset: 2013: U20 sm 14 sija, B1-luokan 2 Tohmajärvellä.

 

Uusin numero