Kypärätempun paikka, Marquez?

– Helpommin sanottu kuin tehty, on kuulunut Marquezin toistuva vastaus viime kuukausien kuluessa.

– Mutta tuskin maltan odottaa kauden käynnistymistä, myhäilee Hondan ässä silminnähden huojentuneena.

Marquez pääsee vihdoinkin takaisin tositoimiin ja juuri silloin aggressiivisesti etenevä 22-vuotias huimapää on tunnetusti parhaimmillaan.

Ja parhaimillaan hän on pitelemätön – polvi sekä kyynärpää ahnaasti asfattia viistäen. Se on tavaramerkki, josta kansa pitää.

Marquez viiletti MM-sarjan perinteisesti Losailin radalla avaavassa Qatarin GP:ssä viime vuonna paalupaikalta voittoon. Sama mies voitti sen perään vielä seuraavat yhdeksän osakilpailua ja tie toiseen kuninkuusluokkan titteliin oli siloitettu.

Tällä kaudella tulee olemaan kuitenkin hankalampaa, vai onko sittenkään?

Rossi, Lorenzo, Pedrosa ja
edelleen muutama muukin!

Marquez ainakin itse nostaa Yamahan kaksikko Valentino Rossi-Jorge Lorenzon, sekä tiimikaverinsa Dani Pedrosan kenties kovemmiksi haastajikseen kuin koskaan – unohtamatta tietenkään väkevää esiinmarssia Ducatille tekeviä Andrea Doviziosoa ja Andrea Iannonea.

Marquez sijoittui Losailissa ajetuissa viimeistelytesteissä toiseksi tuikaten Dovizioson ja Iannonen väliin. Talvikauden viimeinen testipäivä jäi Qatarissa ajamatta sateen vuoksi.

– Se testi jäi viime viikolla vähän vajaaksi tuon sateen vuoksi, mikä on varsin erikoista Qatarissa. Lähden kuitenkin luottavaisin mielin avauskisaan, vahvistaa kahta ensimmäistä talvitestijaksoa mestarillisesti ja huippuajoilla Malesian helteisessä Sepangissa dominoinut Marquez.

Losailin 5380 mittaista aavikkorataa kierretään kirkkaiden valonheittimien loisteessa ja siellä ajetaan vain ja ainostaan kuivalla kelillä.

– Losail ei lukeudu suosikkiratoihini, mutta siellä on silti aina ilo ajaa. Katsotaan nyt, millaiset olosuhteet radalla ovat viime viikon sateen jäljiltä, Marquez viittaa torstaina vedettäviin ensimmäisiin vapaisiin harjoituksiin.

– Kuten aina, radalta löytyy puhdas linja vasta eri luokkien ajamien muutamien sessioiden jäljiltä, muistuttaa Marquez.

Marquez ampaisee suosikkina MM-sarjaan, mutta ei suinkaan henkseleitään paukutellen. Siihen ei olee varaa Qatarissa, eikä missään muuallakaan.

– Mukana on monta nopeaa kuljettajaa ja monta nopeaa pyörää, kuten jo testeissä nähtiin. Ensimmäisestä kisasta tulee takuuvarmasti todella mielenkiintoinen.

Mestaruus on
karttanut Pedrosaa

Pedrosa ajoi viime kaudella sarjassa neljänneksi Marquezin, Rossin ja Lorenzon takana.

Viisi kertaa Losailissa podiumille kivunnut Pedrosa päätyi kauden 2014 MM-avauksessa kolmanneksi Marquezin lisäksi Rossi edellään. Lorenzo rämpi vielä silloin syvällä varjojen mailla ennen kuin löysi kauden jälkimmäisellä puoliskolla itsensä.

– Pyörä on kehittynyt paljon ja olen luottavainen. HRC ja uudistunut tekninen ryhmäni ovat tehneet hyvää työtä. Ensimmäinen kisaviikonvaihde on aina raskas, ennen kuin rytmi löytyy. Olen kuitenkin valmis tekemään lujasti töitä ja antamaan parhaani, toteaa Pedrosa, jota MotoGP-luokan mestaruus on vielä karttanut.

MotoGP-luokan ensimmäinen vapaa harjoitus käynnistyy torstaina klo 18.55 latua avaavien motokolmosten ja motokakkosten perään.

Uusin numero