KymiRingin ohella toinen uusi MotoGP-rata – Tällainen on Pertamina Mandalika

MotoGP-testit Pertamina Mandalikan radalla Indonesiassa ovat käynnissä. Kyseessä on KymiRingin ohella kauden toinen uusi MM-näyttämö, ja tällainen se on.

Indonesiassa ajetaan 25 vuoden tauon jälkeen jälleen MotoGP-sarjan MM-osakilpailu. Sentulin kansainvälisellä radalla ajettiin viimeksi ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokan MM-pisteistä vuosina 1996 ja 1997. Samalla radalla vieraili myös Superbiken MM-sarja kausina 1994-1997. Nyt Indonesian hallitus on päättänyt houkutellakseen lisää turisteja ja lisätäkseen alueen tunnettuutta rakentaa Pertamina Mandalikan moottoriradan Keski-Lombokin hallintoalueelle. Radan omistajaksi kerrotaan Indonesian hallitus.

MotoGP-luokan testit Pertamina Mandalikassa on polkaistu käyntiin.

Rakennustyöt aloitettiin vuonna 2015 ja käyttöön rata vihittiin marraskuussa 2021. Pituutta myötäpäivään ajettavalla radalla on 4310 metriä ja mutkia on yhteensä 17, joista vasemmalle kääntyy kuusi ja oikealle yksitoista. Radalla ajetaan sekä Superbiken/Supersportin että MotoGP-sarjan MM-osakilpailut kuin myös Asian Talent Cupin osakilpailu. Yleisökapasiteetiksi kerrotaan 110 000.

Linkin takana video ratakierroksesta:

Kierros Pertamina Mandalikalla

MotoGP-pyörät ovat nyt Pertamina Mandalikassa ajamassa ensimmäistä kertaa, mutta Superbike- ja Supersport-luokat korkkasivat radan jo marraskuussa ajamalla siellä viime kauden viimeisen MM-osakilpailun. Nopeimmin ratakierroksen kisassa kiersi Superbike-luokan maailmanmestari Toprak Razgatlioglu, 1.34,288. Supersport-luokan pyörällä parhaan kierrosajan ajoi viikonlopun toisen kilpailun voittanut Jules Cluzel, 1.36,820. Hänestä vain 29 sekunnin tuhannesosaa parhaalla kierrosajallaan jäi kilpailussa kakkoseksi ajanut Niki Tuuli, 1.36,849. 

Uusin numero