KymiRing valmiina MotoGP-testeihin – valmistelut aikataulussa

Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki (vas.), KymiRingin toimitusjohtaja Markku Pietilä, KTM:n testikuljettaja Mika Kallio, KymiRingin markkinointipäällikkö Janita Lehtonen ja torstaisen lehdistötilaisuuden juontajana toiminut Timo Heinonen. Kuva: KymiRing Tiedotus.

KymiRingillä ei ole tänä kesänä vietetty kesälomia, vaan moottoriradan rakennus- ja viimeistelytyöt ovat jatkuneet taukoamatta. Maamassoja alueella on käsitelty noin 2,5 miljoonaa kuutiota, GP-rata on kokonaisuudessaan asfaltoitu ja kanttarit valettu paikalleen. Edessä ovat ratamoottoripyöräilyn MotoGP-tiimien testiajot 19.-20. elokuuta.

Seuraavana tehdään vielä tarvittavat maalaukset Iitissä sijaitsevalle radalle.

Varikkorakennukseen valmistuu 12 varikkopilttuuta MotoGP-tiimien käyttöön testejä varten. Loput 24 pilttuuta tehdään testien jälkeen ja samalla rakennetaan valmiiksi myös rakennuksen toinen kerros.

Mukana MM-sarjasta tuttuja tähtiajajia sekä kiinnostavimmat suomalaiskuljettajat – Nähdäänkö KymiRingillä MotoGP-ratojen suurin huippunopeus? 

KymiRingin ensimmäisessä tapahtumassa pääosissa ovat kuuden MotoGP-valmistajan, Hondan, Ducatin, Aprilian, Yamahan, KTM:n sekä Suzukin, MM-luokista tutut kuljettajat, jotka testaavat pyöriä, renkaita ja rataa sekä maanantaina että tiistaina 19.-20. elokuuta seitsemän tunnin ajan kello 10-17 välisenä aikana. Mukana KymiRingillä ovat kotiradalleen pääsevä Mika Kallio (KTM), Saksan Stefan Bradl (Honda), Italian Michele Pirro (Ducati), Ranskan Sylvain Guintoli (Suzuki), Saksan Jonas Folger (Yamaha) sekä Iso-Britannian Bradley Smith (Aprilia).

Lisämaustetta KymiRingin testiajoihin tuo KymiRingin uuden GP-radan 1,2 kilometrin mittainen pääsuora, joka on pisin GP-ratojen suora Euroopassa. Ducatilla ajava Italian Andrea Dovizioso saavutti toukokuussa Italian Mugellon MotoGP-osakilpailun yhteydessä nopeuden 356,5 km/h, mikä on toistaiseksi nopein GP-radalla mitattu huippunopeus MotoGP-pyörillä.

– Teknisesti on täysin mahdollista, että ennätysnopeusksia voidaan rikkoa KymiRingin GP-radalla ja näin pitkällä suoralla saadaan MotoGP-pyöristä vieläkin enemmän vauhtia irti, KymiRingin toimitusjohtaja Markku Pietilä toteaa innostuneesti.

MotoGP-pyörien lisäksi KymiRingillä nähdään testiosion päätteeksi tunnin ajan suomalaisia kuljettajia, jotka ajavat radalla kotiyleisön silmien edessä molempina päivinä kello 17-18 välisenä aikana. Mukana on historiallisen ensimmäisen sähkömoottoripyörien FIM Enel MotoE™ World Cupin avausosakilpailun voittaneen Niki Tuulen lisäksi kymmenkunta kotimaista huippukuskia mukaanlukien alaraajahalvaantuneiden maailmanmestaruuden Ranskassa voittanut Ulla Kulju.

Yleisöalueen vetonaulana mittava vanhojen kilpapyörien näyttely 

MotoGP-testiajojen yleisöalue sijoittuu KymiRingin pitkän takasuoran alkuun, paikkaan, josta näkee yhdellä silmäyksellä koko rata-alueen.

– Haluamme tarjota paikalle saapuvalle yleisölle esimakua tulevista MotoGP-tapahtumista. Laadukas tapahtumakokemus sekä mahdollisuus tutustua lajiin ovat olleet yleisöpalveluiden suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtia, kertoo yleisö- ja vip-palveluiden tuotannosta vastaavan Lahti Events Oy:n toimitusjohtaja Emilia Mäki.

Yleisöalue rakennetaan testitapahtumaan kokonaisuudessaan tilapäisrakenteilla. Alueelta löytyy yleisön käyttöön kunnostettu laaja rinnekatsomo, erillinen istumakatsomo, näyttelyalue, monipuoliset ravintolapalvelut, ohjelmalava sekä tunnelmia radalta ja varikolta välittävät kaksi isoa videotaulua.

Yksi yleisöalueen kiinnostavimmista kohteista moottoripyöräväen keskuudessa on Suomen Moottoripyörämuseon toteuttama vanhojen kilpapyörien erikoisnäyttely.

– Yleisöalueelle on tulossa yli 30 legendaarista ja harvinaista ratamoottoripyörää. Esimerkiksi kaksi maailmanmestari Jarno Saarisen käytössä ollutta pyörää. Erityistä näyttelyssä on se, että paikalla on myös useimpien pyörien omistajat, jotka osaavat kertoa parhaiten pyörien tarinoita, kertoo Mäki.

Ravintolapalveluista MotoGP-testiajojen yleisölle vastaavat Casseli Catering, Ace Cafe sekä Hartwall.

– Tarjolla on monipuolista ja kansainvälistä ruokaa, kuten esimerkiksi italialaista palapizzaa, amerikkalaisia burgereita, aasialaisen keittiön herkkuja, suosittuja wingsejä sekä makuja Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä. Mukana on tietysti myös suomalaista makkaraa ja muita grillituotteita asiaankuuluvine juomineen, listaa Mäki.

Yleisöalueelle rakentuu myös ohjelmalava, jossa vierailee päivän aikana suuri joukko mielenkiintoisia henkilöitä MotoGP-maailmasta tapahtuman seremoniamestareiden Pepe Jürgensin, Aleksi Halenin ja Mikko Suursalmen haastateltavina ja vieraina. Lisäksi alueen kaksi suurta videotaulua välittävät yleisölle tulospalvelun lisäksi suoraa kuvaa varikolta, mielenkiintoista kansainvälistä MotoGP-sisältöä sekä varikon kiinnostavimpien henkilöiden haastatteluja.

Lipunmyynti MotoGP-testitapahtumaan jatkuu aina sunnuntaihin 18.8. saakka

MotoGP-testiajojen pääsyliput ovat myynnissä vain ennakkoon 18.8.2019 saakka Lippu.fi-lipunmyyntipalvelun kautta. Pääsylippuja voi hankkia joko yhden tai kahdenpäivän paketteina. Lipun hinnat ovat alkaen 29,50 € sekä aikuisten normaalit liput 49,50 €. Alle 7-vuotiaat pääsevät testiajoihin maksutta aikuisen seurassa.

– Lipunmyynti tapahtumaan on sujunut odotuksien mukaisesti. Lippuja on vielä myynnissä molemmille tapahtumapäiville kaikissa hintakategorioissa. Suurin kysyntä on ohjautunut testien ensimmäiselle päivälle, eli maanantaille, missä istumakatsomolippuja on saatavilla enää rajallinen määrä, kertoo Lahti Eventsin Emilia Mäki.

MotoGP-testiajot 19.-20.8.2019 järjestää KymiRingin ratayhtiö yhteistyössä kansainvälisen promoottori Dorna Motorsportsin, Suomen Moottoriliiton sekä Lahti Events Oy:n kanssa. Testit ajoittuvat kello 10-17 välille, minkä jälkeen rata on vielä yhden tunnin käytössä suomalaisajajille. Portit avataan puoli tuntia ennen testien alkua kello 9:30.

KymiRing

Iitin Tillolaan, n. 180 hehtaarin alueelle, on valmistumassa Pohjois-Euroopan ainoa FIM:n ja FIA:n korkeimmat vaatimukset täyttävä GP-rata. Radan pituus 4,5 kilometriä ja korkeuserot n. 23 metriä. Sen leveys on 12-20 metriä ja siinä on 18 kaarretta. Radan pääsuora on 1,2 km pitkä ja se on pisin GP-ratojen suora Euroopassa.

Lahti Events Oy: Lahden kaupungin omistama kansainvälisten urheilutapahtumien tuotantoihin keskittyvä tapahtumayhtiö, jonka juuret ovat Salpausselän kisojen tapahtumajärjestämisessä. Yhteistyössä emoyhtiö KOKO Lahti Oy:n kanssa Lahti Events myy ja markkinoi sekä toteuttaa erikokoista tapahtumatuotantoja, mm. messuja, konsertteja, yritys- sekä urheilutapahtumia.

www.kymiring.fi/motogp

Teksti: KymiRing Tiedotus.

Uusin numero