KymiRing-ratahanke saa myös kansainvälistä näkyvyyttä

Iitin Tillolankankaalle rakennettava KymiRing -elämyskeskushanke on vetovoimainen kansainvälinen liiketoimintakokonaisuus, joka rakentuu Pohjois-Euroopan johtavan moottoriradan ja ajokoulutuskeskuksen ympärille.

KymiRing -elämyskeskushanke toteutetaan useassa vaiheessa ja tavoitteena on toiminnan aloittaminen vuonna 2016. Yhtiön osakkaat ovat A. Ahlström Osakeyhtiö, Iitin kunta, AKK Sports Oy ja Suomen Moottoriurheiluliitto SML ry.

Kari O. Sohlberg: ”Luonteva
kanava markkinointiin”

Keskukseen on tarkoitus rakentaa EM- ja MM-kilpailuvalmiudet täyttävä moottorirata, joka toteutetaan Kansainvälisen autoliitto FIA:n kestävän kehityksen standardien mukaisesti.

Kujala näkee ratahankkeen erittäin tärkeänä Suomelle ja suomalaiselle rata-ajolle.

– Nuorten kuljettajien kehittämisen näkökulmasta Suomeen tarvitaan nykyaikainen kansainvälinen moottorirata, sanoo Ranskan Auto Sport Academyssä rata-ajo-oppinsa ammentanut Kujala.

Myös KymiRing Oy:n hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Kari O. Sohlberg pitää alkavaa yhteistyötä tärkeänä koko hankkeelle.

– Näkyvyysyhteistyö Marussian kanssa mahdollistaa hankkeelle globaalin näkyvyyden. Se on luonteva kanava markkinoida Kymi Ringin moottoriurheilun elämys- ja vapaa-ajankonseptia myös venäläiselle asiakaspotentiaalille.

Jo neljän ikäisenä kartingista autourheilu-uransa aloittanut Kujala starttaa nyt toiselle GP3-kaudelleen. Marussia Manor Racing on ollut mukana GP3-sarjassa viisi vuotta, eli sarjan alusta lähtien. Tallin perustaja John Booth on urallaan vauhdittanut myös mm. F1-mestareiden Kimi Räikkösen ja Lewis Hamiltonin uraa.

Uusin numero