Kymi ajoi speedwayn SM-liigan mestariksi

Otteluun lähdettäessä tilanne oli se, että Kymi oli jo lähes varma mestari. Ainoastaan Paholaishaukoilla oli pieni mahdollisuus uhata Kymin mestaruutta.

Sen sijaan hopean kohtalo oli auki ja siitä oli luvassa kova taisto Paholaishaukkojen ja Kotkien kesken.

Kymi ei lähtenyt otteluun varmistelemaan vaan piti ohjat käsissään koko ajan voittaen ottelun 35 pisteellä. Timo Lahti ja Tero Aarnio ajoivat 13 pistettä kumpikin ja olivat voiton takuumiehet. Näin Kymi pääsi juhlimaan SM-liigan voittoa kaudella 2014.

Seinäjoen Kotkat ajoi Juha Hautamäen johdolla vahvan ottelun sijoittuen toiseksi ja se riitti nostamaan heidät Paholaishaukkojen ohi SM-hopealle. Molemmat joukkueet päätyivät 30 sarjapisteeseen mutta hopean kohtalo ratkesi eräpisteillä Kotkien eduksi.

Kotijoukkue Sand Blowers jäi sekä tässä ottelussa, että liigan loppupisteissä neljänneksi. Päätösottelussa Kauko Nieminen ja Jari Mäkinen kasvattivat hyvinkääläisten pistepussia ajamalla kahdeksan pistettä kumpikin.

Mestarien joukkueenjohtaja Jorma Mäkikunnas oli ottelun jälkeen erittäin tyytyväinen.

– Tätä lähdettiin hakemaan, fiilis on mahtava. Loistava porukka, venymisiä joka kuskilta koko kauden. Joukkueena taisteltiin hienosti, kaikki ajoivat hyvin. Kun jollakin oli epäonnea niin toinen pystyi paikkaamaan, toteaa Mäkikunnas.

– Tänään mentiin vaikeuksien kautta voittoon. Kaksi loukkaantumista ja yksi vajaakuntoinen mies ja silti pystyttiin voittamaan myös kauden päätösottelu. Se kuvaa hyvin meidän jengin periksi antamattomuutta ja voitontahtoa, jatkaa Mäkikunnas.

Päätösottelua värittivät hienon kilvanajon lisäksi valitettavasti myös useat kaatumiset. Kymin Jooa Partanen ja Paholaishaukkojen Niko Siltaniemi kolaroivat erässä kymmenen ja molemmat joutuivat jättämään ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi.

Lisäksi Nike Lunna ja Kalle Katajisto kaatuivat ja loukkaantuivat sen verran, että myös heiltä jäi ottelun loppu ajamatta.

Tulokset:
1. Kymi 35: Timo Lahti 13, Tero Aarnio 13, Nike Lunna 5, Jooa Partanen 4
2. Kotkat 31: Juha Hautamäki 15, Mika Loppi 6, Tomi Reima 5, Joni Keskinen 5
3. Paholaishaukat 24: Marko Suojanen 9, Kalle Katajisto 7, Jiri Nieminen 6, Niko Siltaniemi 2
4. Sand Blowers 21: Kauko Nieminen 8, Jari Mäkinen 8, Aarni Heikkilä 4, Niilo Vuolas 1

SM-liigan lopputilanne:
1. Kymi 8-246-35
2. Kotkat 8-231-30
3. Paholaishaukat 8-221-30
4. Sand Blowers 8-173-17

Uusin numero