Kylmäkorpi vankisti MM-johtoaan ja Mustonen ajoi elämänsä kilpailun

Ensimmäistä kertaa sarjan historiassa nähtiin kaksi suomalaista kilpailun kuuden parhaan finaalierässä. Hallitseva mestari Joonas Kylmäkorpi on finaaleissa tuttu näky, mutta nyt myös sarjan toinen suomalainen Aki-Pekka Mustonen selvisi finaaliin.

Mustonen ajoi elämänsä kilpailun. Alkueristä nuori varkautelainen ajoi kahden erävoiton siivittämänä 15 pistettä ja selvisi semifinaaleihin. Semifinaalissa hän ajoi toiseksi heti Kylmäkorven vanavedessä ja selvisi finaaliin.

Finaalissa Mustonen ajoi toiseksi Tsekin Josef Francin jälkeen ja nousi ensimmäistä kertaa urallaan palkintopallille MM-finaaleissa. MM-pisteitä Mustonen keräsi Groningenista yhteensä 23.

– Ihan huikea fiilis, tuli kyllä ajettua elämäni kisa. Pyörä saatiin nyt kulkemaan niin kuin sen pitää kulkea ja ajo sujui hyvin. Starteista pääsin hyvin liikkeelle, mikä ei aiemmissa osakilpailuissa ole oikein onnistunut. Yksi huono erä tuli, se oli viimeinen alkuerä. Siinäkin sain hyvän startin, mutta ekapäässä osuin radassa liukkaaseen kohtaan ja tein stoplarin. Siinä pääsi muutama kuski ohi, ennen kuin pääsin takaisin vauhtiin. Muuten lähes täydellinen suoritus, kommentoi onnellinen Mustonen kilpailuaan.

Kylmäkorpi oli myös Groningenissa huimassa iskussa. Alkueristä Kylmäkorpi keräsi eniten pisteitä ja voitti myös semifinaalinsa ohitettuaan Mustosen viimeisellä kierroksella.

Finaalissa Kylmäkorpi jäi kuitenkin neljänneksi ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella ulos palkintopallilta. MM-pisteitä Kylmäkorpi keräsi kuitenkin eniten (26) ja vankisti samalla johtoaan MM-sarjassa.

– Kilpailu meni lähes täydellisesti, ajo sujui ja pyörät toimi. Finaaliin pääsin valitsemaan parhaan starttipaikan mutta silti Franc ehti ensin ekapäähän. Sen takapyörästä tullut kivisuihku kuitenkin rikkoi ajolasit ja tipahdin neljänneksi. En pystynyt ohittamaan ketään, kun näkyvyys oli heikko. Smolinskin sain pidettyä takana, se on tärkeää jatkoa ajatellen. Tärkeää oli myös MM-johdon kasvattaminen, kommentoi puolestaan Kylmäkorpi.

MM-pisteissä Kylmäkorpi kasvatti johtonsa 14 pisteeseen, sillä ennen Groningenia sarjassa toisena ollut Saksan Jörg Tebbe epäonnistui hieman ja tipahti yhteispisteissä kolmanneksi.

Kotiyleisönsä edessä vahvasti esiintynyt Theo Pijper ajoi kolmanneksi ja nousi sarjan yhteispisteissä toiseksi. Mustonen kohensi myös osakkeitaan nousemalla yhteispisteissä yhdeksänneksi.

Seuraavan kerran maaradan MM-pisteistä ajetaan Marmandessa Ranskassa 13. heinäkuuta.
 
Tulokset:
1. Josef Franc Tshekki 24
2. Aki-Pekka Mustonen Suomi 23 (4,5,5,1,4,4)
3. Theo Pijper Hollanti 24
4. Joonas Kylmäkorpi Suomi 26 (5,5,4,5,5,2)
5. Martin Smolinski Saksa 20
6. Cameron Woodward Australia 15
 
Sarjan tilanne 3/6 finaalin jälkeen:

1. Joonas Kylmäkorpi Suomi 83
2. Theo Pijper Hollanti 69
3. Jörg Tebbe Saksa 61
4. Josef Franc Tshekki 58
5. Martin Smolinski Saksa 54
6. Stephan Katt Saksa 47
…9. Aki-Pekka Mustonen Suomi 36
 

Uusin numero