Kylmäkorpi laukkaa mustana hevosena Ratinan GP-iltaan

Kylmäkorpi, 34, ajaa ammatikseen sekä speedwayta että maarataa.

Speedwayssa hän kilpailee pääsääntöisesti Puolan, Iso-Britannian, Saksan ja Ruotsin mestaruussarjoissa, mutta Tampereen MM-osakilpailuun hän lähtee järjestäjien myöntämällä ”villillä kortilla”.

– Kiireinen kausi on jo käynnissä ja minulla on kisoja periaatteessa joka viikko neljässä maassa. Viimeiset kolme viikkoa ovat menneet erinomaisesti. Olin viimeksi joukkueeni paras pistemies Puolassa ja voitin kisassa muutaman erän. Se lupaa hyvää Tampereen kisaa ajatellen, Kylmäkorpi ennakoi.

Kylmäkorpi tietää, että nappi-iltana kaikki on mahdollista Ratinassa.

– Vaikken kilpaile säännöllisesti MM-sarjassa, ajan siellä mukana olevia kuljettajia vastaan joka viikko eri maiden sarjoissa. Olen myös voittanut heidät kaikki monta kertaa, joten kaikki on mahdollista Tampereella. Kilpailun kuitenkin voittaa se, jolla on paras ajorytmi ja onni juuri lauantai-iltana. Rohkeita liikkeitä pitää tehdä jokaisen kisaerän ensimmäisellä kierroksella, jotta yltää korkealle.

Kasprzak johtaa sarjaa

Puolalainen Krzysztof Kasprzak voitti uransa ensimmäisen MM-osakilpailun huhtikuun lopulla kotimaassaan. Hän johtaa MM-sarjaa, joka käynnistyi Uudessa-Seelannissa huhtikuun alussa.

Hallitsevalla maailmanmestarilla, britti Tai Woffindenillä on ollut todella vaikea alkukausi ja hän on sarjassa vasta 13:tena.

Tampereen osakilpailussa on mukana 16 kuljettajaa yhdeksästä eri maasta. MM-kausi sisältää 12 osakilpailua.

Speedwayn MM-sarjan kilpailukalenteri:
05.4. Uusi Seelanti
26.4. Puola
17.5. Suomi
31.5. Tsekki
14.6. Ruotsi
28.6. Tanska
12.7. Iso-Britannia
16.8. Latvia
30.8. Puola
13.9. Tanska
27.9. Ruotsi
11.10. Puola

Uusin numero