Kylmäkorpi harjoittelee Lorenzon kanssa Puigdemontin crossiradalla

Kylmäkorpi, 32, ja Lorenzo, 25, ovat toisilleen tuttuja jo entuudestaan. Ennen Puigdemontin treenejä kaksikko kohtasi viimeksi toisensa joulukuun alussa Monte Carlossa järjestetyssä kansainvälisen moottoriliiton FIM:n hulppeassa gaalassa.

Suomen vuoden 2012 parhaaksi moottoripyöräurheilijaksi vahvasti ehdolla oleva Kylmäkorpi ajoi viime kaudella jo kolmannen peräkkäisen maaradan maailmanmestaruuden piirtäen samalla nimensä myös tältä osin lajinsa historiankirjoihin.

Kylmäkorpi oli ainoa suomalainen moottoripyöräurheilija, joka pääsi puraisemaan vuonna 2012 MM-kultaa.

Valentino Rossin jälleen tiimikaverikseen saava Lorenzo puolestaan ajoi viime vuonna tililleen toisen MotoGP-luokan maailmanmestaruutensa. Ensimmäinen heltisi kaudella 2010.

MotoGP-luokassa on edelleen testikielto päällä. Vuoden 2013 ensimmäiset viralliset testit vetäistään 5.-7. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa.

Lorenzo lukeutuu niiden useiden MotoGP-sarjan kuljettajien joukkoon, joille motocross on mieluinen harrastus ja harjoitusmuoto siitäkin huolimatta, että se on tuonut monille mukanaan harmittavia vammoja lähinnä olkapään seudulle.

Kylmäkorpi kärsi hänkin viime kaudella olkapäävammoista. Miestä korjailtiin leikkauspöydälle viimeksi loppusyksystä, minkä vuoksi hän joutui jäämään sivuun Suomen moottoriliiton marraskuisesta 90-vuotisjuhlagaalasta.

Kylmäkorven osalta kuntoutusjakso on sujunut mallikkaasti ja valmistautuminen ensi kauteen on jo hyvällä mallilla, kuten Lorenzonkin sai Puigdemontissa havaita. Monipuolinen harjoittelu sisältää tässä vaiheessa myös muun muassa juoksua, pyöräilyä ja kuntotreeniä fysioterapeutin valvovan silmän alla.

Kylmäkorpi jatkaa harjoitteluaan Espanjassa maaliskuun lopulle ennen uuden kauden käynnistymistä.

Kylmäkorpi edustaa alkavalla kaudella seuratasolla speedwayn Ruotsin pääsarjassa Kumlaa ja Puolan liigassa Daugavpilsia. Brittien Elite-liigassa speedwayn ja maaradan kiireistä taituria ei sen sijaan näillä näkymin nähdä.

* Kuvassa Jorge Lorenzo (vas.) ja Joonas Kylmäkorpi. Kuva: @kylmakorpi
 

Uusin numero