Kuusi faktaa ennen Argentiinan GP:tä

1. Ducatilla voitettiin (Andrea Dovizioso) MotoGP-luokka Qatarin avauskisassa sitten vuoden 2009, jolloin australialainen Casey Stoner juhli avauskisan voittoaan, ja paikkana oli silloinkin Qatarin Losail.
2. Jos Doviziso voittaa Argentiinassa, hän olisi kolmas kuljettaja joka juhlisi kuninkuusluokan voittoa kahdessa ensimmäisessä kisassa nelitahtisen MotoGP-luokan historian aikana. Vuonna 2014 Marc Marquez voitti peräkkäin kaksi ensimmäistä kisaa ja saman toisti viime vuonna Maverick Vinales.
3. Marc Marquez on ollut Argentiinan GP:ssä paalupaikalla kaikkina niinä neljänä vuotena, jolloin MotoGP on järjestetty Termas de Rio Hondo –radalla.
4. Johann Zarco voitti Moto2-luokan kilpailut Argentiinassa vuosina 2015 ja 2016. Viime vuonna hän oli MotoGP-luokassa viides ajaessaan vasta toista MotoGP-luokan kilpailua.
5. Qatarissa Dovizioso voitti 27 tuhannesosasekunnin erolla Marquezin. Se on vasta kahdeksanneksi tiukin eroa koko kuninkuusluokan historiassa.
6. Kumulatiivinen voittoaika Qatarin avauskisassa olmessa luokassa oli vain 0,162 sekuntia. Se on pienin kolmen luokan voittoero koko 70-vuotisen GP-historian ajalta, kun kaikki luokat ovat ajaneet normaalin pituuden.
 

Uusin numero