Kuumuus Kallion haasteena Thaimaassa

Mika Kallio ajaa kauden toisen MM-osakilpailunsa Thaimaassa. Kuva: Gold and Goose, KTM.

Ratamoottoripyöräilyn Red Bull KTM Factory Racing -tiimin Mika Kallion kauden toinen MotoGP-osakilpailu käynnistyi kaksilla harjoituksilla Thaimaassa perjantaina. Kallio oli kohtuullisen tyytyväinen tekemiseensä.

Kallio oli MotoGP-kauden 15:nnen MM-osakilpailun ensimmäisissä harjoituksissa 20:ksi ja toisissa 21:ksi nopein. Kallion espanjalainen tiimitoveri Pol Espargaro palasi pikaisesti radoille edellisen osakilpailun rannemurtuman jäljiltä ja oli jälkimmäisissä harjoituksissa puolisen sekuntia suomalaista nopeampana 15. Muista KTM-kuljettajista Red Bull KTM Tech 3- tiimin portugalilainen Miguel Oliveira ajoi 19:ksi ja malesialainen Hafizh Syahrin 22:ksi nopeimman kierrosajan. Mukana oli 22 MotoGP-kuljettajaa.

– Tekemiseni oli ihan ok, mutta minulla on vielä haasteita saada pyöräni toimimaan näissä lämpimissä olosuhteissa. Saman asian kanssa kamppailivat muutkin KTM-kuljettajat, Kallio kertoi.

– Minun pitäisi pystyä vähintään samaan vauhtiin Oliveiran kanssa, kuten viimeksi Aragonissa. Toisaalta ero Espargaroon oli vain puoli sekuntia. Sitä pitää pyrkiä ottamaan kiinni.

Lämpötila oli perjantaina Chang International Circuit -rata-alueella 35 ja radan pinnalla lähemmäs 60 asteessa.

– Olosuhteet ovat näissä lämpötiloissa rajut kaikille kuskeille ja tekniikalle. Odotankin hyvillä mielin lauantaille luvattua, viileämpää ja epävakaisempaa keliä.

– Pyrimme myös säätämään pyörääni ja saamaan lisää pitoa takarenkaalle. Tietenkin myös omassa tekemisessäni on petrattavaa ja esimerkiksi datan mukaan jään Espargarolle radan neljässä rajummassa jarrutuksessa, joissa minun pitää olla parempi.

MotoGP-luokan toisten harjoitusten nopein oli MM-sarjassa seitsemäntenä oleva, ranskalainen Fabio Quartararo, josta Kallio jäi reilut puolitoista sekuntia.

Lauantaina ajetaan osakilpailun kolmannet ja neljännet harjoitukset sekä aika-ajot.

Tulokset
MotoGP, 2. harjoitukset, pe 4.10.2019
1. Fabio QUARTARARO, FRA, Petronas Yamaha SRT, Yamaha, 1’30.404
2. Maverick VIÑALES, SPA, Monster Energy Yamaha MotoGP, Yamaha, +0.193
3. Franco MORBIDELLI, ITA, Petronas Yamaha SRT, Yamaha, +0.221
4. Jack MILLER, AUS, Pramac Racing, Ducati, +0.294
5. Valentino ROSSI, ITA, Monster Energy Yamaha MotoGP, Yamaha, +0.329
…21. Mika KALLIO, FIN, Red Bull KTM Factory Racing, KTM, +1.587

Kaikki tulokset

Teksti: Mika Kallion tiedotus.

Uusin numero