Kurvisen kausi käynnistyi jääradalta

Lasse Kurvinen (365) sijoittui neljänneksi jääradan kivikovassa SM-sarjassa. Kuva: JP Purtilo.

Lasse Kurvisen kausi 2022 käynnistyi moottoripyörien jääradan SM-kilpailujen superviikonlopussa Seinäjoella ja Orivedellä.

Tein paluun jääradalle vuonna 2017 ja vuonna 2018 veteraanien luokassa tuli mestaruus. Hyvät kokemukset A-luokan starteista kaudella 2018 toivat innostusta kokeilla vauhtia myös kivikovassa SM 450 -luokassa. Vuosina 2019 ja 2021 tuli tulokseksi SM-tilaston neljäs sija, joka oli kohtalona myös vuonna 2022. Vielä kun tähän lisätään joukkue-SM kisan neljäs sija 2019 voidaan todeta, että oma taso nykyisissä jääradan SM-kisoissa on mitalien tuntumassa.

Tänä vuonna Ville Jauhiainen onnistui erottumaan muista kilpakumppaneista ja voitti mestaruuden. MotoGP-testikuski Mika Kallio oli hopealla. Taistelukolmikko Takala-Kurvinen-Koskinen ajoi todella tasaväkistä vauhtia ja Takala nappasi pronssia, vaikka kohtaloksi tuli viimeisessä erässä loukkaantuminen.

Itse loukkasin Seinäjoen ensimmäisessä erässä kaatumisen johdosta olkapääni, jota käytiin tutkituttamassa maanantaina Kuopiossa. Kilpailuerät ajettiin vahvan kipulääkityksen voimin ja ambulanssikäynnin perusteella uskalsi lähteä radalle. Tämän hetken tiedon perusteella vaikuttaisi siltä, että maaliskuun aikana päästään takaisin radoille ja treenaamaan, eikä kauden päätavoitteet muuttuneet aikataulullisesti.

Kilpailuissa lauantaina oli suuria ongelmia starttitekniikan kanssa, joka aiheutti takaa-ajon roolia. Sunnuntaille muutettiin asioita ja startit lähtivätkin paremmin, vaikka toisen lähdön vaihdevirhe tiputti sijoitusta turhan paljon. Ajollisesti ajaminen ei ollut riittävällä tasolla, vaikka saavutetut sijoitukset olivatkin podiumilla erän loppuvaiheilla, mutta tapahtumien johdosta kääntyivät Koskisen ja Takalan eduksi.

Turvallisuuden näkökulmasta tiukassa kolmikossa tapahtui turhan paljon kontakteja ja samat kaverit aiheuttivat radalla neljä todella vaarallista tilannetta, josta viimeisimmässä toinen osapuolista joutui turvautumaan ambulanssikyytiin. Nastarenkaiden ja kilpakaverien kunnioitus kuuluu jääradalle, joten toivoisi tätä kaikilta kuljettajilta löytyvän tulevaisuudessa. Ajovarusteiden merkitys on suuri kuljettajien turvallisuudelle nastarenkaiden toimiessa sirkkelinteränä.

Nyt jääratakauden jälkeen lähdetään treenaamaan kohti kotimaan kesän motocrosskisoja ja Amerikan turneen suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Kesäkauden treeneihin tietysti kuuluu flat track -treenit kotimaassa ja mahdollisesti Euroopassakin.

Nähdään kisoissa!

Sladi-Lasse

Uusin numero