Kurvinen tasapisteissä Kallion kanssa jääradan SM-sarjan toiseen osakilpailuun

Jääradan toinen SM-osakilpailu ajetaan Orivedellä 25. helmikuuta. Kamppailu 450-luokan kärjessä on tiukkaa, eikä Lasse Kurvisen urakkaa ainakaan helpota se, että valmistautuminen ei ole sujunut lainkaan suunnitelmien mukaan.

Kotimainen moottoripyörien SM-jääratakausi jatkuu Orivedellä sunnuntaina 25.2.2024 ja kisaan lähdetään taas hieman erilaisella valmistautumisella. Kisaan startataan Mika Kallion kanssa tasapisteissä jaetulla kärkisijalla ja takana pienellä erolla on kolme kuskia, eli kovaa kisaa edessä eikä muitakaan voida kärkitaistelusta pois sulkea. Taitaa tulla todellinen vesikeli, plusasteita on tiedossa, kun ensimmäisessä osakisassa Seinäjoella taisteltiin pakettiauton takaovia auki 30 asteen pakkasessa. Ratakin on profiililtaa teknisempi ja pehmeä jää tunnetusti kuluu nopeammin, joten rata muuttuu kisan aikana vieläpä pakkaskeliä enemmän. Ei se lumipöly kivaa ole, mutta ei vesisuihkukaan talvikelissä.

Ensimmäinen osakilpailu osoitti, että jääradan SM450-kuninkuusluokassa taistelu tulee olemaan tasaväkistä ja tuloksiin vaikuttaa pienet asiat pyörän säätöjen sekä lähtöjen kautta, toki kisan aikanakin ehtii parantelemaan sijoja taikka huonommassa tapauksessa pienen virheen johdosta huonontamaan sijoitusta loppua kohden. Nyt on ollaan tulossa kauden taitekohtaan ja Oriveden kisan jälkeen ollaan ajettu 2/3 starteista. Valmistautuminen on mennyt hieman erilailla kuin ensimmäisen kisan jälkeen päätin. 

Viime viikonloppuna pääsin ajamaan iskunvaimennintestiä sormi kipeänä, se lähti pois sijoiltaan arvioituani ensimmäisen kovan kierroksen vauhdin väärin. Lensin pääsuoran päässä 150 km/h vauhdista nurin ja etusormi olikin sitten pois paikaltaan, sitä vähän aikaa itse nykiessä paikalleen onnistumatta kävi mielessä jo kaikenlaista. Onneksi ratamestari Eetu Ihalainen oli paikalla ja piti sormesta sen verran lujaa kiinni, että itse nykäisin sen paikalleen ja jatkettiin päivän ohjelmalla. Eihän se tietysti maukkain ole vieläkään ajella, mutta kun ei mieti sitä, niin kyllä se menee. Joka paikkaan sitä on tökännytkin jo viikon aikana – vaikka maitopurkkia otettaessa jääkaapista on saattanut pientä murinaa kuulua.

Jotta asiat vielä hieman muuttuisivat, ihmettelin maanantaina kuntopiirissä, että ei ihan normaalit voimat ole tallella, vaikka sunnuntaina kävin salilla myös tekemässä treenin, joka sujui mallikkaasti. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä alkoikin vatsaoireet ja kova kuume, sitten hävisi makuaisti. Eli suurella todennäköisyydellä koronan sairastelua ja nyt perjantaina olen vihdoin pääsemässä takaisin ulkoilemaan, eli aikaa ei ole enää hukattavaksi, huomenna pyörä valmiiksi ja sitten kisoihin hyvällä asenteella.

Kisa näytetään myös livestreamina MJP eventsin YouTube-kanavalla, joten alla olevasta linkistä saat katsottua kisat ilmaiseksi myös kotisohvalta. Vielä en tiedä tarkkaa starttien aikaa ja järjestystä, mutta pitkän iltapäivän aikana kaikki SM-luokat ajavat kaksi kilpailuerää, jotka kestävät noin 10 minuuttia per erä.

https://www.youtube.com/watch?v=OswrC5yvldA 

Paikan päällä tietysti parasta, sään mukainen varustus päällä!

Lasse #365

Uusin numero