Kurvinen jatkaa MM-sarjan kärjessä

Kevin Corradetti (27) ajoi Tsekin osakilpailun voittoon, mutta teknisten ongelmien riivaama Lasse Kurvinen (1) säilytti kakkossijallaan asemansa MM-sarjan kärjessä. Kuva: Jukka-Pekka Purtilo.

Toiseksi Tsekin Pardupicessa ajetussa flat trackin MM-sarjan osakilpailussa yltänyt Lasse Kurvinen säilytti johtopaikkansa sarjassa, kun ajamatta on enää yksi osakilpailu.

Täysillä pisteillä ennen Tsekin osakilpailua flat trackin MM-sarjaa johtanut Lasse Kurvinen ajoi jännittävässä kilpailussa toiselle sijalle. Kurvisen sarjajohto on kaventumisestaan huolimatta yhä tukeva.

Vaikka tiimi oli valmistautunut Pardupicen osakilpailuun huolella, alkoi kytkin temppuilla karsintaerissä. Ongelma vaikeutti startteja, ja Kurvinen ottikin sen vuoksi yhden varaslähdön. Kilpailun minuuttiaikataulun vuoksi kytkimen vaihtoon ei ollut aikaa, vaan startit oli pyrittävä ottamaan mahdollisimman varman päälle. Karsintaerissä Kurvinen ajoi kaksi kertaa toiseksi ja kaksi kertaa ensimmäiseksi saaden toiseksi parhaat pisteet Daniel Moschinin jälkeen.

Kymmenen kierroksen finaaliin Kurvinen starttasi parhaalta lähtöpaikalta, eturivistä sisämutkan puolelta. Lähtö kuitenkin epäonnistui täydellisesti ja Kurvinen putosi sijalle 8.

– Siitä alkoi Lassella ajaminen. Näin, että Kevin (Corradetti) johtaa, ja hän on kakkosena pisteissä kymmenen pisteen erolla. Ja annoin kaikkeni, Kurvinen kertaa.

Kurvinen nousi nopeasti neljänneksi ja vielä kierroksen jälkeen Moschinin kantaan kolmanneksi. Kurvinen ohitti Moschinin tämän virheen jälkeen ja alkoi ajaa Corradettia kiinni. Yrityksestä huolimatta ohituspaikkaa ei löytynyt, ja Corradetti ajoi voittoon alle sekunnin erolla ennen Kurvista.

– Ukko taisteli kyllä hyvin pienistä teknisistä murheista johtuvia fiiliksiä vastaan. Ja kun huomasi pudonneensa kahdeksannelle sijalle, siinä alkoi puntaroimaan, että mitenkäs tämä nyt menikään, mutta hyvin sai pidettyä kasassa ajamisen ja tulos oli hyvä, Kurvinen pohdiskeli.

Mestaruus ratkeaa viikon päästä Bones-Cuoenossa, Italiassa. Kilpailu ajetaan ovaalin sijaan TT-radalla, jossa on molempiin suuntiin kääntyviä mutkia. TT-radalla ajettaessa pyörän säätöjä muutetaan huomattavasti ja siihen esimerkiksi asennetaan etujarru.

– Nyt laitetaan tekniikkaa kuntoon ja mennään viikolla treenaamaan startteja sekä haetaan TT-välityksiä ja iskarien säätöjä, Kurvinen kertoo.

– Mestaruuden metsästys on vielä omissa käsissä ja finaalipaikka riittää hopeaan. Mutta maailmanmestaruus olisi hienoa kruunata voitolla!

Flat trackin MM-sarjan pistetilanne ennen viimeistä kilpailua:
1. Kurvinen Lasse 75p    
2. Corradetti Kevin 65p   
3. Jell Markus 54p           
4. Daniel Moschini 53p.  
5. Sebastian Jean Pierre 46p.              
6. Hanson Schruf ja Jiri Kraus 36p

Uusin numero