Kurvinen avasi kilpailukautensa voitolla Saksassa

Lasse Kurvinen sai nousta korkeimmalle palkintokorokkeelle Wolflakessa ajetussa flat track -kilpailussa.

Flat trackin MM-sarjaan valmistautuva Lasse Kurvinen avasi kilpailukautensa voittoisasti Saksan Wolflakessa järjestetyssä Krowdrace Cupin osakilpailussa.

Flat trackin maailmanmestaruuden puolustamiseen valmistautuva aloitti kilpailukautensa Berliinin liepeillä sijaitsevassa Wolflakessa järjestetyssä Krowdrace Cupin osakilpailussa. Kurvisen mukaan rentoa tapahtumaa voisi pitää kilpailun ja ratapäivän yhdistelmänä, josta kaikille löytyy sopiva luokka. Kurvisen lisäksi Pro-luokassa MM-tason kuljettajista kilpailivat saksalainen Markus Jell ja hollantilainen Maijkel Dikstra.

– Suuri osa kuljettajista yöpyi varikkoalueella teltoissa viettäen aikaa rakennettujen prätkien ympärillä sekä samanhenkisten kuskien ja taustajoukkojen kanssa. Tapahtuma on rento, suurin osa luokista ajaa ”come and ride with us” -teeman mukaisesti, mutta palkintoseremoniassa ei tuuletuksia eikä hurrauksia säästellä, kuvailee Kurvinen Krowdrace Cupia.

Lauantaina ajettiin harjoitukset ja halukkaat saivat osallistua sunnuntain kilpailuihin. Harjoituksissa ajovuoroja jaettiin kokemuksen sekä vauhdin mukaan ja viimeisillä ajokerroilla ajettiin harjoituslähdöt, jotta saataisiin madallettua kynnystä itse kilpailuihin osallistumiseen.

– Rata oli betonin kovaa ja mustaa kiveä, joka pölytessään muutti kuljettajat ja mekaanikot nokikolareiksi. Pyörän ilmansuodatinkin oli aivan kuin savuhormista läpi vedetty. Rataan pääsin aika hyvin sisälle. Vaikka se oli todella liukas, niin silti pystyin kontrolloimaan sladia ja ajolinjoja, Kurvinen kertoo.

Lauantaina Kurvinen pääsi ajamaan viisi harjoitusta. Sunnuntaina vuorossa oli kolme karsintaerää – jotka kaikki päättyivät Kurvisen voittoon – ja 12 kierroksen finaali.

– Finaalissa otin holet ja voitin puolella kierroksella! vauhti oli todella hyvällä tasolla ja rytmi löytyi aina uudelleen, Kurvinen iloitsee.

Kurvinen ajaa vielä keskiviikkona viimeistelytreenit Wolflaken radalla, josta matka jatkuu torstaina kohti Frankfurtia ja ensimmäistä MM-osakilpailua.

Lue myös:
Last Dance? Pyyteetöntä työtä taustalla

Uusin numero