Kuraa ja kaatoja Afrikassa

Tänään ajoimme hyvässä aurinkoisessa ja säässä. Matkalla Swazimaahan pysähdyimme yhdellä Etelä-Afrikan suurimmista maatiloista. Maatilalla on hallussaan yli 20 000 hehtaaria maata. Tilan omistaja oli innokas keräilijä, hän keräsi vanhoja moottoripyöriä, traktoreita ja autoja.

Tilalla pidettiin päivän ensimmäiset tiimikilpailut. Joukkueiden piti vetää perässään vanhaa traktoria ja seuraavaksi pyörittää traktorin rengasta keilojen välissä rataa pitkin. Pohjoismaiden joukkue näytti voimansa ja oli nopein traktorin vedossa mutta jäi renkaanpyörityksessä viimeiseksi !!

Tiimin pitää ehkä hieman parantaa kommunikaatiotaan, niin saamme koordinaatit kohdalleen. Tähän on syynä kenties kaikille hieman vieras kieli, koska kommunikoimme englannin kielellä.

Maatilalta matka jatkui kohti Swazimaata, rajan ylitettyämme ajoimme hienoja kivisiä vuoristoteitä, joiden varrella oli seuraavat ns. Erikoiskokeet. Ensimmäinen oli melko vaikean mutalammikon ylittäminen, tässä testissä pohjoismaat näyttivät ajotaitonsa ja voittivat tämän testin.

Seuraava testi oli taluttaa pyörä voimakkaasti virtaavan kivikkoisen joen yli. Tässä testissä pohjoismaat sijoittui kahdeksanneksi, osittain huonosta tuurista johtuneesta pyörän kaadosta ennen ylitystä, jonka teki allekirjoittanut. Joka tapauksessa pohjoismaat nosti tuntuvasti sijoitustaan päivän testien aikana.

Huomenna on rajan ylitys Mosambikin puolelle jossa suurin haaste tulee olemaan ajaa yli 30 km erittäin pehmeää ja syvää hiekkaa ajoittain jopa 40c lämpötiloissa.

Terveisin Jussi / Team Nordic

Uusin numero