Kupariselle kauden paras sijoitus Espanjan RR-sarjasta

Valencian osakilpailu oli kokonaisuudessaan hyvin mielenkiintoinen, sillä sää näytteli omaa rooliaan. Ensimmäinen aika-ajo käytiin selkeässä sadekelissä ja Kuparinen ylsi parhaimpaan aika-ajosijoitukseen ollen kuudes.

Toisessa sitten pelattiin ”joko tai”-peliä: Ensimmäiset kuskit lähtivät sadekelin renkailla, mutta rata alkoi kuivua, tosin erittäin hitaasti. Kuparinen starttasi suoraan kuivankelin renkailla, mutta yllättäen vettä saatiin hieman lisää ja radalta oli tultava pois.

Odottelun jälkeen alkoi näyttää, että takaisin ei kannata mennä, se oli virhe, sillä viimeisellä kierroksella kuitenkin olosuhde oli sen verran parempi, että Kuparinen putosi sijalle 10.

– Meillä oli aika-ajorengas jo paikallaan kolme minuuttia ennen loppua ja oltiin jo ottamassa lämppäreitä pois,  mutta ei sitten menty. Vähintään yksi rivi pudottiin, jos ei kahta, Kuparinen harmitteli.

Sunnuntai alkoi sään puolesta epäselvissä merkeissä, ja tiimi jopa odotteli hieman vettä, mitä piti tulla iltapäiväksi. Sadetta ei kuitenkaan saatu.

Kuparinen sai kilpailuun hyvän lähdön, mutta toisessa mutkassa oli todella ahdasta ja hän osui kanssakilpailijan takapyörään menettäen useamman sijoituksen. Kun Kuparinen oli saanut ajorytmin takaisin, alkoi tiukka takaa-ajo ja edessä oleva ryhmä läheni kierros kierrokselta.

Lopulta Kuparinen ylitti maaliviivan Stock-luokan kuudentena. Sijoitus sivusi tiimin parasta tänä vuonna. Syystäkin tiimipäällikkö ja mekaanikot iloitsivat myös Kuparisen parasta sijoitusta tällä kaudella.

Lisäksi isoin harppaus kohti kärkiryhmää oli kierrosaika, joka putosi alle sekuntiin ja se jos mikä lupaa Kupariselle viimeiseen, lokakuun lopulla ajettavaan Jerezin osakilpailuun hyvää lähtökohtaa.

 

Uusin numero