Kuparinen voittoon Auto24Ringin sadekisassa

Uusintastartissa haettiin oikeita lähtöpaikkoja viimeiseen asti. Uusintalähdön lähtöjärjestys määräytyi keskeytetyn kilpailulähdön maaliintulojärjestyksen mukaan. (Kuva: Janne Huhtala)

Pärnun Auto24Ringillä  ajetun road racingin SM-osakilpailun ensimmäiset kilpailulähdöt ajettiin lauantaina. Superbike-luokan kisaa sekoitti sadekeli sekä kaatumisten seurauksena nostettu punalippu, joka tiesi uusintastarttia kilpailuun. 

Superbike-luokan lähdössä kuljettajien keskittymistä sekoitti lähtövalojen toiminta, joka poikkesi selvästi ohjaajakokouksessa sovitusta. Valojen syttymisjärjestyksen muututtua osa kuskeista oli epävarma milloin kuuluu lähteä liikkeelle. Kun lisäksi Jan Kopponen otti muutaman sekunnin vilppilähdön ja pujotteli lähtöruudukon läpi kärkeen, sai kisa mukavasti väriä jo ennen kuin se varsinaisesti lähti edes käyntiin.

Pian kärkeen nousivat Kawasakia käskevä Eeki Kuparinen ja Apriliansa hyvään vauhtiin saanut Tomi Kaartinen. Valitettavasti kilpailu keskeytettiin kolmen kierroksen jälkeen punaisella lipulla kahden kuljettajan kaaduttua. Yksi ensimmäisen lähdön yllättäjistä oli Ransu Kesseli, joka kymmenennestä ruudusta nousi Yamahallaan kuudenneksi. Ransumaiseen tapaan selitys hyvälle nousulle oli heti valmiina.

-No lähteehän se hyvin viivalta kun ei ole mitään lähtöavustimia hidastamassa menoa kuten kavereilla, naureskeli Kesseli odotellessaan uusintalähtöä.

Uusintalähtöön lähdettiin siinä järjestyksessä, joka ensimmäisessä kilpailulähdössä oli punaisen lipun heiluessa. Kärkeen lähdöstä nousi Tomi Kaartinen saaden peräänsä Niko Mäkisen, Eeki Kuparisen, Ville Valtosen ja Raimo Kesselin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen ykköspaikan oli ottanut Kuparinen, joka pitikin paikkansa maaliin asti.  Kierros ennen maalia Juha Kallio ohitti vielä Niko Mäkisen ja nousi podiumin kolmospallille.

Kilpailun voittanut Eeki Kuparinen oli tyytyväinen Kawasakinsa toimintaan ja säätöihin.

-Kisa meni ihan kuten pitikin. Ekassa lähdössä kävin vähän kanttarilla kokeilemassa sen pitoa mutta eihän sitä ollut, naureskeli Eeki odotellessaan palkintojenjakoa. 

Sekä Kuparinen että Kaartinen kertoivat renkaan vasemman reunan ylikuumenneen kilpailussa, koska radalla on runsaasti nopeita vasemmalle kääntyviä kaarteita. 

Kaartinen oli kakkossijasta ja rohkeasta ajostaan huolimatta varovainen kisan jälkeisissä kommenteissaan.

-Minulla on niin vähän sadekelin kokemusta, että otin todella rauhallisesti kisassa. Renkaat kuitenkin kestivät ja kaikki meni kisassa ok, sanaili Kaartinen tyytyväisenä kakkossijaansa.


Superbike, lauantain kilpailu, Auto24Ring, Pärnu.

1.Eeki Kuparinen, Kawasaki

2.Tomi Kaartinen, Aprilia, +6,633

J3.uha Kallio, BMW, +7,428

4.Niko Mäkinen, Yamaha, +8,331

5.Ville Valtonen, Yamaha, +8,846

6.Jan Kopponen, BMW, +11,774

Vasemmalta: kakkoseksi sijoittunut Tomi Kaartinen, voittaja Eeki Kuparinen ja kolmanneksi ajanut Juha Kallio. (Kuva: Janne Huhtala)

Uusin numero