Kuparinen taisteli yksityiskuljettajien ykkössijasta Navarran CEV-kisassa

Eeki Kuparinen kamppaili tulisesti Superbike-luokan nopeimman yksityiskuljettajan asemasta Navarran radalla Espanjassa ajetussa ratamoottoripyöräilyn FIM CEV Repsol-sarjan osakilpailussa. Pieni virhe päätöskierroksen viimeisessä mutkassa pudotti turkulaisen toiseksi.

Motomarket Racing-tiimin BMW:tä käskyttävä Kuparinen ajoi kilpailun päätöskierroksella yksityiskuljettajista kovimman ajan, mutta espanjalainen Alejandro Esteban Gomez pääsi tervehtimään Kawasakillaan ruutulippua harmittavasti 0,267 sekuntia ennen suomalaista.

– Missasin vaihteen viimeisessä mutkassa, ajoin vähän leveäksi ja siinä sitten tuli turpaan. Olen kuitenkin tyytyväinen kisaan, sillä sain kurottua Gomezin noin neljän sekunnin etumatkan kiinni loppuvaiheessa, kertoi ruudusta 11 kauden seitsemänteen osakilpailuun startannut Kuparinen.

– Niin, eikä tulos ollut siinäkään mielessä lainkaan huono, kun ottaa huomioon, että selkä, niska ja käsi eivät ole parhaassa mahdollisessa kunnossa, jatkoi Kuparinen.

Yksityiskuljettajien luokan muut suomalaiskuljettajat, niin ikään BMW:llä matkaa taittavat Niko Mäkinen ja sarjassa debytoinut Mika Höglund päätyivät sijoille 10 ja 11 kierroksen verran voittajan takana.

Kuparinen kympin sakissa
myös kokonaistuloksissa

Kuparinen oli luokan kokonaiskisassakin mukavasti yhdeksäs myös tehdastiimien kuljettajat mukaan luettuna. Mäkinen päätyi 17:nneksi ja Höglund 18:nneksi.

Superbike-luokan parhaasta vauhdista vastasi Kawasakilla kisaava espanjalainen paalupaikkamies Carmelo Morales, joka kukisti Kuparisen 58,904 sekunnilla.

CEV-sarjasta on ajamatta vielä kaksi osakilpailuviikonvaihdetta eli 1.-2. marraskuuta Portugalin Portimaossa ja 15.-16. marraskuuta Espanjan Valenciassa. Molemmat radat ovat jo tulleet tutuksi Kupariselle, joskaan Valencian Ricardo Tormoa hän ei ole vielä isolla pyörällä kiertänyt.

– Löysimme pyörään parannuksia täällä Navarrassa. Nyt vielä pitää hioa omaa ajoasentoa, alleviivaa Kuparinen loppukauteen silmäillen.
 

Uusin numero