Kuparinen taistelee CEV-sarjan yksityiskuljettajien mestaruudesta Valenciassa

Kansainvälisen moottoriliiton FIM:n alaisuuteen tällä kaudella siirtynyttä CEV:iä pidetään Euroopan kovatasoisimpana kansallisena sarjana.

CEV-sarjan Superbike-luokassa ajetaan erikseen myös yksityiskuljettajien pisteistä ja siinä kategoriassa Kuparinen, 23, pitää kärkipaikkaa espanjalaisen Kawasaki-kuljettaja Alejandro Estebanin kanssa.

Luokan yhdistetyissä pisteissä johdossa on BMW:tä käskyttävä espanjalainen Ivan Silva ja Kuparinen yhdeksäntenä.

Valencian 4005 metrin mittainen rata on Kupariselle jo entuudestaan tuttu toisin kun kauden monet muut estradit.

– Kaikki radat mihin olemme on tänä vuonna osallistuneet ovat olleet uusia kauden ensimmäistä kilpailua Jereziä lukuun ottamatta. Se on tuonut omat mausteensa ja kiireet viikonloppuun, kertoo Kuparinen.

– Kun viimeksi vierailin Valenciassa 2006 ajoimme Metrakit 100cc-pyörillä, joten ei siitä taida paljon apua olla.  Lujaa uskoa täynnä menemme kuitenkin Valenciaan. Saimme Matti Järvisen mukaan mekaanikoksi kauden puolivälissä ja sen jälkeen on asiat edenneet tiukan aikataulun viikonlopuissa paljon paremmin ja olen voinut keskittyä enemmän ajamiseen.

Kuparinen tietää ja tuntee, että yksityiskuljettajien mestaruuden saavuttaminen edellyttää kaikkien palojen loksahtamista kohdalleen Valenciassa.

– Nyt alkaa vauhti olla niin kovaa, että äärettömän pienet asiat ratkaisevat suhteettoman paljon verrattuna esim. Suomessa ajettuihin kisoihin ja silloin tiimin toiminta korostuu entisestään.

* Eeki Kuparinen
19.3.1991
Turku
Ammatti: cnc-koneistaja, moottoripyörähuoltaja
Siviilisääty: sinkku
Harrastukset: ralli, karting, musiikki
Kerho: West Coast Racing Club
Pyörä: BMW S 1000 RR
Parhaat saavutukset:
Pohjoismaiden mestaruus, Superbike, 2012
SM-hopea, 125 ksm, 2010
SM-pronssi, 125 ksm, 2007
SM-pronssi, Superbike, 2012

FIM CEV Repsol-sarjan viralliset tulokset ja tilanteet:
http://www.fimcevrepsol.com/en/results/results?anyo=2014&type=1&categoria=93

Uusin numero