Kuparinen lipsahti mestarin paikalta Valencian CEV-finaalissa

Taistelu yksityiskuljettajien tittelistä huipentui kauden viimeiseen ja 17 kierroksen mittaiseen osakilpailuun Valencian Ricardo Tormo-radalla, jonne BMW:tä käskyttävä Kuparinen lähti tasapisteissä espanjalaisen Kawasaki-kuljettaja  Alejandro Estebanin kanssa.

Motomarket Racing-tiimin väreissä kisaava Kuparinen, 23, oli mestaruudessa kiinni viiden kierroksen ajan Esteban välittömässä kannassaan.

Kuparisen kohtalokas lipsahdus tapahtui kuudennella kierroksella, jolloin hän putosi hetkessä 25 sekunnin päähän Estebenista.

– Jarrutus meni pitkäksi, kertoi tiimipäällikkö Esko Kuparinen.

Hienon debyyttikauden CEV-sarjassa paketoinut Kuparinen käynnisti sisuntuuneena hurjan kirin, mutta matka jäi ikävä kyllä kesken. Mestaruuden napannut Esteban tervehti ruutulippua 2,268 sekuntia pisteissä toiseksi sijoittuneen suomalaisen edellä.

CEV-sarjan Superbike-luokassa ajetaan yleismestaruuden lisäksi siis myös yksityiskuljettajien tittelistä niin sanotussa ”Privateers”-kategoriassa.

Kuparinen oli Valencian kisassa 11:nneksi nopein yksityiskuljettaja ja 17:s kaikki kuskit mukaanluettuna. Kuparisen tavoin BMW:tä kuskaavan turkulaisen Niko Mäkisen vastaavat sijoitukset olivat 17 ja 23.

Superbike-luokan CEV-mestaruus ratkaistiin dramaattisella tavalla, kun espanjalainen pistekärki Ivan Silva kaatui BMW:llään kolmannelta sijalta kaksi kierrosta ennen maalia.

Silvan edellä ajanut kokenut yhdysvaltalainen Kawasaki-kuljettaja Kenny Noyes ei jättänyt tilaisuuuttan hyödyntämättä, vaan leikkasi maalilinjan kakkosena ja sen myötä mestarina.

Kilpailun voitti Kawasakia kiidättävä espanjalainen Carmelo Morales 6,115 sekunnin erolla Noyesiin. Moralesin ja Kuparisen eroksi kirjattiin lukemat 1.29,930.