Kuparinen kymmenes ja Mäkinen 30:s CEV-sarjan aika-ajossa Jerezissä

Motomarket Racing-tiimin BMW:llä kilpailevan Kuparisen kovin kierrosaika 1.44,436 syntyi ensimmäisessä aika-ajosessiossa. Jälkimmäinen jakso jätti 4,4 kilometrin mittaisella radalla aika-kirjoihin lukemat 1.45,425.

Mäkinen puolestaan pisti Stratos-tiimin BMW:llä parastaan toisessa aika-ajossa: 1.48,995. Ensimmäisessä sessiossa andalusialaisrata taittui ajassa 1.49,401.

Paalupaikalle paineli MotoGP-sarjassakin kilpaillut yhdysvaltalaiskuljettaja Kenny Noyes.

Noyes kiersi Kawasakilla hänelle tuttuakin tutumman radan lukemin 1.41,762, joista Kuparinen jäi 2,674 sekuntia.

Aika-ajojen toiseksi kiireisin kuljettaja oli BMW:tä käskyttävä isäntämaan Daniel Rivas ajalla 1.42,204. Noyes peittosi hänetkin siis lähes puolella sekunnilla.

Moto3-luokan aika-ajot vei nimiinsä hallitseva ranskalaismestari, espanjalaisen Emilio Alzamoran päälliköimässä tiimissä Hondaa yhdessä Maria Herreran kanssa käskyttävä ranskalainen Fabio Quartararo.

Teinitähti tykitti muille malliksi numerot 1.46,926.

Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport on mukana kovatasoisessa CEV-sarjassa viime kauden malliin kahdella malesialaisella kuljettajalla. SIC Ajo-tiimin KTM-pyörillä kilpailevat Adam Norrodin ja Hafiza Rofa.

Norrodin oli aika-ajon 19:s ajalla 1.49,244. Rofan kierrosaika 1.49,927 oikeutti sijaan 25.