Kuparinen kauden parhaaseensa Valenciassa


Eeki Kuparisen kuudes sija Espanjan RFME Superbike -sarjassa sivusi samalla Team Tack Kawasakin kauden parasta Valencian osakilpailussa.

Valencian osakilpailu oli kokonaisuudessaan hyvin mielenkiintoinen viikonloppu, jossa sää pelasi omaa peliään. Ensimmäinen aika-ajo käytiin selkeässä sadekelissä ja Eeki ylsi parhaimpaan aika-ajo sijoitukseen ollen kuudes.

Toisessa sitten pelattiin ”joko tai”- peliä: ensimmäiset kuskit lähtivät sadekelin renkailla, mutta rata alkoi kuivua, tosin erittäin hitaasti. Eeki starttasi suoraan kuivankelin renkailla, mutta yllättäen vettä saatiin hieman lisää ja radalta oli tultava pois.

Odottelua ja alkoi näyttää, että takaisin ei kannata mennä, se oli virhe, sillä viimeisellä kierroksella kuitenkin olosuhde oli sen verran parempi, että Eeki putosi sijalle 10.
– Meillä oli aika-ajorengas jo paikallaan kolme minuuttia ennen loppua ja oltiin jo ottamassa lämppäreitä pois, mutta …… ei sitten menty. Vähintään yksi rivi pudottiin, jos ei kahta, harmitteli Eeki.

Sunnuntai alkoi sään puolesta epäselvissä merkeissä ja tiimi jopa odotteli hieman vettä mitä piti tulla iltapäiväksi. Sadetta ei kuitenkaan saatu.

Lähtö oli hyvä, mutta toisessa mutkassa oli todella ahdasta ja Eeki osui kanssakilpailijaa takapyörään ja menettäen useamman sijoituksen. Kun rytmi oli saatu takaisin, alkoi tiukka takaa-ajo ja edessä oleva ryhmä läheni kierros kierrokselta.

Lopulta Stock-luokan kuudentena maalissa oli sijoitus, joka sivusi tiimin parasta tänä vuonna. Syystäkin tiimipäällikkö ja mekaanikot iloitsivat myös Eekin parasta sijoitusta tällä kaudella.

Lisäksi isoin harppaus kohti kärkiryhmää oli kierrosaika, joka putosi alle sekuntiin ja se jos mikä lupaa viimeiseen, lokakuun lopulla ajettavaan Jerezin osakilpailuun hyvää lähtökohtaa.

Uusin numero