Kuparinen ja Mäkinen kävivät kaksintaistelut Superbiken EM-sarjassa

Avauserän ykköseksi paineli chileläinen BMW-kuski Maximilian Scheib kukistettuaan kotiyleisönsä edessä Yamahalla edenneen paalupaikkamies Carmelo Moralesin 7,334 sekunnilla.

Mäkinen leikkasi Leopard Stratos-tiimin Yamahalla maalilinjan kuudentena 48,015 sekuntia voittajan takana.

Motomarket Racing-tiimin Kawasakin hyvään kulkuun saanut Kuparinen tuli ruutulipulle seuraavana jäätyään yksityiskuljettajien, eli privateers-ryhmän nopeimmasta kuskista Mäkisestä 11,414 sekuntia.

Sarjan kolmas suomalainen vakiokiertäjä ja Mäkisen tiimikaveri Mika Höglund päätyi sijalle 13.

Terävässä tikissä ollut Morales hallitsi jälkimmäistä erää vieden voiton 9,034 sekunnin marginaalilla Suzukia käskyttävään Anthony Delhalleen. EM-johtopaikan Moralesille menettänyt Scheib jätettiin tylysti yhdeksänneksi.

Mäkinen ja Kuparinen kävivät iltapäivällä aiempaa kiivaamman keskinäisen väännön. Se päättyi 2,931 sekunnilla Kuparisen eduksi. Kuparinen jäi Morelesista 38,061 sekuntia.

Mäkinen oli jälkimmäisessä kisassa toiseksi kiireisin privateers-kuski ja Höglund tuikkasi toistamiseen pisteille päädyttyään 15:nneksi.

– Ihan ei kunto kädessä riittänyt ja piti ottaa iisisti mutta kuitenkin maaliin sijalla 7 ja Privateers 2, kommentoi Mäkinen Facebookissa.

– Nyt sai tehdä töitä tässä helteessä. Oli raskaat lähdöt, ensin 1 lähdössä ei toiminut mikään informaatio pyörässä ja 2 lähdössä sai ajaa tosissaan, ilman lämpötila +35 ja pyörä todella raskas. Hienosti selvittiin jarruongelmista ja EM pisteitä kotiin, Kuparinen viestittää vastaavasti.

Mäkinen nousi yksityis-
kuljettajien EM-kärkeen

Morales johtaa EM-sarjaa kuuden kisan jälkeen pistein 120. Scheib vaanii seitsemän pisteen päässä.

Mäkinen ja Kuparinen käyvät tiukkaa kisaa myös EM-sarjan ”isoissa” pisteissä. Mäkinen on 41 pisteellä sarjassa kahdeksantena. Kuparinen majailee samalla saldolla yhdeksäntenä. Höglundin kahdeksan pistettä oikeuttavat 20. sijaan.

Kuparinen saavutti kaudella 2015 yksityiskuljettajien EM-tittelin, joten hän ei enää niistä pisteistä kilpaile. Mäkisen vakaana tavoitteena on saavuttaa vastaava, mihin turkulainen kollega Kuparinen ylsi viime vuonna, eli päättää kausi yksityiskuljettajien titteli plakkarissaan.

Tilanne on tältäkin osin hallinnassa, sillä Mäkinen palasi Barcelonan kovien kolhujen jäljiltä jälleen kärkeen pistein 95. Toisena olevalla espanjalaisella Yamaha-kuljettaja Oscar Climentillä on koossa viisi pistettä vähemmän.

Höglund on privateers-pisteissä kahdeksantena lukemin 42.

EM-sarjassa on nyt edessä kesätauko ja tositoimiin palataan 28. elokuuta Portugalin puolella. Superbike-luokka ajaa Portimaossa tuplakisaviikonlopun Albaceten tavoin.

Uusin numero