Kuparinen ja Korpiaho testaamaan tehtaan BMW-kilpureita

Suomalaiskuljettajien menestys noteerattu Saksassa BMW:n tehdas on noteerannut korkealle suomalaisten Superbike-kuljettajien suoritukset road racingin SM-sarjassa.
Mestaruuteen ajanut Korpiaho ja ensimmäiseen osakilpailuvoittoon heti debyyttikaudellaan puristanut Kuparinen on hyväksytty mukaan ensi viikonloppuna ajettavaan Saksan IDM-sarjan finaaliosakilpailuun Hockenheimiin.

Suurin uutispommi on kuitenkin se, että Alpha Racing on kutsunut suomalaispilotit osallistumaan Hockenheimin kisan jälkeiseen testipäivään. Maanantaina Kuparinen ja Korpiaho pääsevät testaamaan tehtaan täysverisiä IDM Superbike-pyöriä sekä vertailemaan niiden ja oman kaluston eroja Hockenheimin vaativalla radalla.

– Tämä on osoitus siitä, että BMW:n tehdas arvostaa tekemäämme työtä ja saavutuksiamme Suomen radoilla, sanoo tallipäällikkö Esko Kuparinen.
Kuparisen mukaan osallistuminen Hockenheimin päätöskisaan kuului tallin alkuperäiseen ohjelmaan mutta kutsu testipäivään tuli täydellisenä yllätyksenä.
– Mukana on kaikki Saksan suurimmat kilpatallit, joten meidät on hyväksytty mukaan todella kovaan seuraan, toteaa Kuparinen.
Testipäivän aikana Korpiaholla ja Kuparisella on myös mahdollisuus testata vuodelle 2012 kehitettäviä kilpailuosia, joten testi palvelee samalla jo ensi kautta.

Korpiaho tavoittelee podiumille

Hockenheimin kilpailuun Erkka Korpiaho on asettanut kovat tavoitteet.
– Kympin sakkiin pääsy on kuivalla tiukassa mutta kuitenkin mahdollista, arvioi Korpiaho. Hän kuitenkin toivoo Saksaan viikonlopuksi epävakaita sääolosuhteita.
– Erikoisolosuhteissa mahdollisuudet ovat jopa kolmen sakkiin, se olisi hieno päätös tälle kaudelle, sanoo Korpiaho.
Kun kotimaan kisoista tiedetään Eeki Kuparisen pystyvän haastamaan Korpiahon, niin Kuparisenkin voidaan onnistuessaan yltävän huippusijoitukseen ensi viikonlopulla.

Uusin numero