Kuparinen ajamaan Euroopan mestaruudesta

Espanjan CEV Superbike -sarjassa kaudella 2014 ajanut Eeki Kuparinen jatkaa kaudella 2015 samoissa ympyröissä. Kovatasoisen sarjan status nousee vuodelle 2015 entisestään, kun se on saanut EM-arvon.

Viime kaudella Kuparinen ajoi CEV-Superbiken Privat-sarjan hopeasijalle ja kokonaistuloksissa turkulainen oli yhdeksäs. Kuparinen katsoo tulevaan kauteen luottavaisena.

– Tulen ajamaan koko sarjan. Kilpailu on kovaa, ja uskon, että se kovenee entisestään EM-statuksen myötä, Kuparinen pohtii.

Vaikka kauden alkuun on aikaa vain reilut kaksi kuukautta, tuleva tallipaikka ei ole vielä selvillä, mutta Kuparinen ei ole huolissaan.

– Viime kauden hyvä menestys näkyy kovana kiinnostuksena tallien puolelta. Minulle on tarjottu paikkaa useammasta hyvästä tallista ja neuvottelut ovat käynnissä. Ja varasuunnitelmana on tietenkin käyttää viime kaudella ajamaani BMW:tä, jonka kyyti on todistetusti aivan sarjan kärkiluokkaa, kertoo Kuparinen.

Sarjan teknisiä sääntöjä on muutettu kaudelle 2015 kilpailun tasapäistämiseksi. Tärkein muutos on rengassääntö, jonka mukaan kaikki kuljettajat ajavat samanlaisilla Michelinin renkailla. Lisäksi käytettävää rengasmäärää on rajoitettu.

Uusin numero