Kuopion MP-näyttelyssä hurja hyppyshow

– Tänä vuonna näyttelyn ajankohta osuu hyvin ajokaudelle, joten paljon tulee olemaan motoristeja kaupungin katukuvassa, sanoo näyttelyvastaava Olli Aikio tapahtuman järjestävästä Kuopion Moottoripyöräclubi KMC:sta.

– Viime vuonna,  vaikka näyttely oli huhtikuussa, oli Kuopio-hallin parkkialueilla moottoripyöriä enimmillään 500-600 yhtä aikaa.

Kaksipäiväisessä näyttelyssä lauantaina ja sunnuntaina on myös runsaasti moottoripyöräilyyn ja mopoiluun liittyvää ohjelmaa. Viime vuoden näyttelyssä esiintynyt taitoajoryhmä Stunt Freaks Team saapuu aivan uudella ja hurjalla ohjelmalla. Huippukuljettajat Sebastian Westberg ja JP Poutiainen ottavat päätähuimaavia vetoja FMX-rampeista. Esityksiä on molempina päivinä. 

MP-myyjät tarjoavat tänä keväänä usean merkin voimin mahdollisuuden koeajoihin uusilla malleilla. Lauantaina on vakavaa asiaa mopoilusta pilke silmäkulmassa kun Liikenneturvan esityksessä lavalle tulee taikuri Puijon Paroni ”Tappomopo” esityksellään.

– Mopoturvallisuus ei varmastikaan kohene taikatempuilla, mutta niiden avulla voimme kertoa nuorille tosiasioita mielenkiintoisella tavalla, kertoo aluepäällikkö Tuula Taskinen Liikenneturvan Kuopion aluetoimistosta. Paikalla on myös mp-poliisi esittelemässä aina kiinnostavaa ajokkiaan.

– Kaikki tehdään lähes sadan talkoolaisen voimin, ja näyttely on iso urakka KMC:lle, kertoo Aikio.

Näyttely on avoinna lauantaina klo 11-17 ja sunnuntaina 10-16.

Uusin numero