Kuopion MP-näyttely rikkoo ennätyksiä

Kuopion MP-näyttely laajenee täyttämään koko Kuopio-hallin. Esillä on 300 moottoripyörää ja ohjelma on komea.

Perinteinen Kuopion MP-näyttely järjestetään Kuopio-hallissa 27.-28.4. Näyttely astuu tänä keväänä uuteen aikakauteen.

– Vuodesta 2014 meillä on ollut käytössä kolmannes Kuopio-hallista, nyt koko halli, sanoo näyttelyn järjestävän Kuopion Moottoripyöräclubi KMC:n puheenjohtaja Pentti Koistinen.

KMC joutui perumaan näyttelyn kahtena perättäisenä keväänä koronan takia. Sen jälkeen yleisömäärät ovat olleet kovassa kasvussa. Viime keväänä hätyyteltiin jo 5000 kävijän rajaa.

– Iso odotus on, että katsojaennätys rikotaan jälleen, sanoo Koistinen.

Ennätys rikotaan myös näyttelyyn esille tulevien moottoripyörien määrässä.

– Noin 300 pyörää on esillä, iloitsee pyörien hankinnasta vastaava Arto Koponen.

– Pyöristä 180 on yksityisten omistamia ja noin 120 on näytteilleasettajien ja kerhojen pyöriä. Ja ilolla on todettava, että pyöristä noin 60 on mopoja. Hyvin ovat nuoret innostuneet rakentelemaan, sanoo Koponen.

Näyttelyssä on tuttuun tapaan laadukas stunttiesitys, tai tarkkaan ottaen niitä on viisi lauantain ja sunnuntain aikana.

Stuntit esiintyvät kokeneen Niko Säkkisen johdolla. Esityksessä ovat mukana myös oululainen Sanna Lapinlampi ja kuopiolainen Eelis Rahunen.

– Kuiva keli ja aurinkoista. Se on tilauksessa, sanoo Säkkinen kelitilauksensa.

Yksi näyttelyn erikoisuuksista on motokirppis, johon kuka tahansa paikan varannut voi tuoda moottoripyöräilyyn liittyvää tavaraa myyntiin. Ennakkoilmoittautuminen on auki KMC:n nettisivuilla.

Musisoinnista näyttelyssä huolehtii Kuopiolainen MajBird.

Näyttelyssä voi myös testata keulimistaitojaan simulaattorin avulla ja vielä sisätiloissa. Stunt Freaks Team tuo näyttelyyn omistamansa simulaattorin, harvinaisen Suomen oloissa.

– Ilmeisesti ainoa tällainen laite Suomessa, sanoo Juha Ruokolainen Stunt Freaks Teamista.

Simulaattorin ajokkina on KTM:n sähkömoottoripyörä.

– Perusperiaatteena on isot, noin 400 kiloa painavat metallirullat, joiden päällä on moottoripyörä, jonka takarengas pyörittää niitä rullia, Ruokolainen tiivistää.

Kokeilu on Ruokolaisen mukaan turvallista.

– Vanhin testaaja on ollut yli 80-vuotias ja nuorin 2-vuotias. Siitä voi jotain päätellä.

Näyttelypäällikkö Jarmo T. Korhonen myhäilee KMC:n jäsenten jälleen kerran vahvaa ja osaavaa panosta näyttelyn järjestämisessä.

– Meillä tulee olemaan yli sata kerholaista tekemässä näyttelyä, kaikki talkoolaisia. Koko halli käytössä ja se tietysti tuo vähän uutta, mutta hyvin tämä porukka senkin osaa, sanoo Korhonen ja muistuttaa näyttelyyn tulijoita rajallisista pysäköititiloista.

– Pysäköinti meillä on maksuton, mutta paikkoja on rajallisesti. Jos vain mahdollista, kannattaa auto jättää vähän kauemmaksi. Ahdasta tulee olemaan, ennustaa Korhonen.

Teksti: KMC, kuvat: Vesa Kervinen

Uusin numero