Kuopio ajoi motocrossin juniorimestariksi Siilinjärvellä

Kuopiolaisten voiton avain oli tasaisuus, erävoittoja juhlineet Tampereen ja Kangasalan kerhojen joukkueet jätettiin kolmos- ja nelossijoille.

Teemu Skippari ja Ere Kettunen käynnistivät alle 16-vuotiaiden mestaruusjahdin menestyksellä avauserässä; joukkue johti kisaa Skipparin ajettua toiseksi ja Kettusen neljänneksi.

Erän voitti totaalisen suvereenisti Tampereen Motocrossin ykkösjoukkueen Jere Haavisto. Myös Hyvinkään moottorikerhon ykkösjoukkue avasi vahvasti Teemu Kinnarin ajettua kolmanneksi ja Joni Aholan otettua erästä sijan seitsemän.

Päivän toisessa junioreiden kisaerässä Kangasalan moottorikerhon ykkösen Joel Kolehmainen oli Haaviston tapaan aivan suvereeni erävoittaja. Kuopion Kettunen paransi vielä menoaan ajaen nyt kakkoseksi. Kun joukkueen kolmas lenkki, Simo Iivarinen ylsi yhdenneksitoista kuopiolaiset säilyttivät johtonsa edelleen.

Tampereen suunnalle toinen erä oli epäonninen, Kangasalan Kosti Kirjavainen kaatui ja joutui kolareihin useampaankin kertaan päätyen sijalle 17. Tampereen Motocrossin Niko Silmola joutui puolestaan keskeyttämään vauhdikkaan kaatumisen seurauksena.

Hyvinkään Antti Ahtila nousi aivan erän loppumetreillä kolmanneksi, mutta kaatui heti perään ja putosi neljä sijaa. Kinnari oli kuitenkin neljäs ja piti joukkueensa mukana mitalikamppailussa.

Kolehmainen ja Haavisto pääsivät samalle lähtöpuomille vasta kisan päättäneessä kolmannessa erässä. Kolehmainen otti hyvän startin ja lähti viemään joukkoa, Haaviston startti sen sijaan meni aivan pieleen. Nopeasti Haavisto kuitenkin nousi kakkoseksi, mutta lipsautti vielä kerran nurin ja näin Kolehmainen ajoi jälleen erävoiton.

Kuopion kolmikosta radalla olivat Skippari, joka jatkoi loistotyötä ollen kolmas ja kun Iivarinen tuli tasaisen varmasti maaliin jälleen yhdentenätoista, meni mestaruus kalakukkokaupunkiin. Hyvinkään Ahtila kesti tällä kertaa pystyssä ja kun Joni Ahola säesti seitsemännellä sijalla, joukkue otti kakkossijan.

Haaviston toinen ja Tomi Siron kymmenes sija tiesivät pronssipaikkaa Tampereen motocrossin joukkueelle, Kangasala jäi kahdesta erävoitosta huolimatta palkintokorokkeen viereen neljänneksi.

Ennakkosuosikit pitivät
pintansa aikuisten karsinnassa

Itse SM-kisan, eli aikuisten karsinnassa selviteltiin sunnuntain loppukilpailuun kaksikymmentä parasta joukkuetta. kahdeksalle paikalle ilmaantuneelle yhdistelmälle oli tulossa kotimatka jo illaksi.

Ennakkosuosikit pitivät hyvin pintansa, Helsingin moottorikerhon ykkösnyrkki vei karsinnan voiton Henric Stigellin ja Toni Erikssonin erävoittojen turvin.

Ludde Söderberg oli oman eränsä neljäs yhden rajumman kaatumisen jälkeen. Orimattilan ykkösen Niko Koskela vei päivän kolmannen erävoiton, Joni Tuomisen ja Iiro Laitisen ajettua kolmossijat joukkue oli karsinnan toinen.

Hyvinkään ykkösjoukkue jäi tasapistein karsinnan kolmanneksi, Aki Manninen ja Marko Kovalainen ottivat eristään kakkossijat ja Valtteri Malin oli neljäs.

Viimeisenä joukkueena sunnuntain loppukilpailuun ponnisti Kainuun moottorikerho, vaikka joukkueen kakkosluokan ajaja joutuikin sairaalatutkimuksiin jo harjoituksista. Kun karsinnassa lopputulokseen lasketaan vain kahden ajajan suoritus, Joonas Helppi ja Ville Reuter veivät kajaanilaiset sunnuntain kisaan pisteen erolla Riihimäen Kahvakoplaan.

Kerhojoukkueiden SM-kisan ensimmäinen erä starttaa Siilinjärven Hamulassa sunnuntaina kello 13.00.

Junioreiden kärkikuusikko:
1. Kuopion Moottorikerho 1: Ere Kettunen, Simo Iivarinen, Teemu Skippari.
2. Hyvinkään Moottorikerho 1: Teemu Kinnari, Antti Ahtiala, Joni Ahola.
3. Tampereen Motocross 1: Tomi Siro, Niko Silmola, Jere Haavisto.
4. KaMoKe 1: Kosti Kirjavainen,  Joel Kolehmainen, Niklas Laankoski.
5. VMK 1: Samuli Jokiniemi,  Joni Numminen, Matias Murto.
6. KMC 1: Elias Vanhalakka, Toni Käyhty, Patrik Aho.

SM-joukkueet, karsinta:
1. HMK 1: Henric Stigell, Ludde Söderberg, Toni Eriksson.
2. OriMK 1: Joni Tuominen, Niko Koskela, Iiro Laitinen.
3. HyMK 1: Aki Manninen, Marko Kovalainen, Valtteri Malin.
4. HMK 2: Mauno Hermunen, Riku Viljakainen, Sami Kääpä.
5. KarkMK 1: Sami Klemola, Niko Kalatie, Toni Nordman.
6. VMK 2: Miro Sihvonen, Kopi Raknam, Niila Lappi.

Lisää tuloksia:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=846124
 

Uusin numero