Kumi kärysi korkkiruuvissa – Superbiken MM sai uuden käänteen

Lagunassa lauantain kisan voittanut Rea joutui seuraamaan Sykesin ilakointia ratavarikolta kypärä kallellaan. Rean kohtaloksi koitui keskeytys teknisen vian vuoksi.

Rea johtaa sarjaa edelleen vakuuttavasti pistein 368, mutta vuoden 2013 mestari Sykes ei ole vielä viimeistä sanaansa sanonut. Sykes tulee 46 pisteen takamatkalla Reaan, kun kaudesta on ajamatta neljä kisaviikonloppua ja kahdeksan erää.

Uusintastartti

Lagunassa koettiin myös sunnuntaina draamaa, kun kisa jouduttiin keskeyttämään punaisin lipuin Pawel Szkopekin kaaduttua kuutosmutkassa.

Uusinstastartti ajettiin 21 kierroksen mittaisena. Siinä Sykes kesti ruutulipulle asti Ducati-duon Davide Giuglianon ja sarjassa kolmantena pistein 260 olevan Chaz Daviesin rajun hiillostuksen. Sykes kukisti Giuglianon 0,209 ja Daviesin 0,786 sekunnilla.

Voitto oli Sykesille kauden viides ja uran 31:s. Hänellä on nyt koossa yhtä monta ykkössijaa kuin Colin ”Texas Tornado” Edwardsilla ja se riittää kaikkien aikojen voittotilastossa kuudenteen sijaan.

– Vaikea kisa, mutta hyvä viikonloppu: paalupaikka, kakkossija ja voitto. Lähdemme nyt pitkälle kesätauolle ja pyrimme saamaan palapelin kokoon loppukautta silmällä pitäen. Taistelu mestaruudesta ei ole vielä ohi, julistaa sunnuntaina Lagunassa Rean etumatkaa kertaheitolla 25 pisteellä kaventanut Sykes.

Seuraavat osakilpailut ajetaan vasta 16.-18. syyskuuta Lausitzringin radalla Saksassa. Rea toivoisi sen tapahtuvan jo paljon aiemmin.

– Toivoisin tosiaankin, että ajaisimme Lausitzringillä jo viikon kuluttua, sillä pyörä tuntuu tuosta teknisestä viasta huolimatta erittäin hyvältä ja se merkitsee minulle valtaisaa motivaation lähdettä.

Rea ei tiennyt vielä kisan jälkeen tarkalleen sitä, mikä pyörässä petti.

– Ajoin ensin yhden mutkan leveäksi ja jo silloin tuntui, että pyörässä on jotain vialla. Kun sitten avasin kaasun, niin moottorista kuului pahaenteinen ääni. Yritin jatkaa, mutta huomasin pian, ettei mitään ollut enää tehtävissä.