Kultaista triplaa takova Herlings myöntää haastajien olevan vähissä

Herlings antoi ymmärtää Monacossa järjestetyssä FIM Gaalassa sen tosiasian, että ajamalla häneltä ei mestaruutta kaudella 2014 riistetä. Se ei ole ylimielisyyttä, eikä mahtipontisuuttakaan, vaan kylmän viileää faktaa.

Tuittuilevasta teinistä mieheksi mentorinsa Stefan Evertsin opissa kouliintuneelle Herlingsille ei löytynyt haastajaa viime kaudella ja nyt kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että ylivoima sen kuin vain korostuu ensi vuonna.

– Kyllä, näyttäisi siltä, että MX2-luokan kärjen taso ei ole ensi vuonna aivan yhtä kova kuin tällä kaudella. Siinä mielessä mestaruuden voittaminen vaikuttaisi helpommalta, myönsi Herlings.

Samaan hengenvetoon tuli tosin myös se pakollinen toppuuttelu, ettei homma näyttäisi sentään täysin valmiiksi taputellulta.

– Mutta ei mestaruuden voittaminen ole koskaan helppoa. Sen saavuttaakseen on pystyttävä pitämään koko pitkä kausi keskittyminen tiukasti koossa ja vältyttävä loukkaantumisilta.

”Toivottavasti minusta tulee
mestari myös pääluokassa”

Herlings teloi viime kaudella vasemman olkapäänsä Belgian GP:n karsintaerässä Bastognessa. Sillä ei ollut tosin mestaruuden kannalta enää merkitystä, sillä hän oli ehtinyt uusia tittelin jo edellisessä, eli kauden neljänneksi viimeisessä osakilpailussa Tshekin Loketissa.

Erävoittoja pitkään lyömättömänä ladannut Herlings kukisti MM-hopeaa kuitanneen ranskalaisen tiimikaverinsa Jordi Tixierin loppujen lopuksi murskaavasti 135 pisteellä.

Sen Herlings teki siitäkin huolimatta, että häneltä jäi loukkaantumisen vuoksi väliin Belgian lisäksi myös Britannian GP. Herlings vei ajamistaan 30 erästä nimiinsä peräti 27.

Iästään huolimatta jo nyt kaikkien aikojen menestyneimmäksi hollantilaiseksi motocrosskuljettajaksi kohonnut Herlings solmi kesäkuussa kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen KTM:n tehdastiimin kanssa. Suunnitelmat tulevan osalta ovat kirkkaana kypärässä.

– Haen ensi kaudella ehdottomasti kolmatta mestaruutta MX2-luokasta ja toivottavasti onnistun sen jälkeen samassa pääluokassa, muotoili Herlings.

Käytännössä tämä merkitsee sitä, että Herlings nousee vuonna 2015 MXGP-luokkaan tällä kaudella seitsemännen maailmanmestaruutensa saavuttaneen italialaisen Tony Cairolin tiimikaveriksi.

Cairoli solmi jo hyvissä ajoin viime keväänä ja MM-sarjan avausosakilpailun aikoihin kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen Red Bull KTM:n kanssa.

Cairoli ynnäilee voittoja
vasta ”eläkepäivillään”

Cairoli ei tosin FIM Gaalassa antanut ajatustensa karata tulevaa kautta ptemmälle, sillä hän tietää ja tuntee, että pääluokan mestaruuden uusiminen käy vuosi vuodelta vaikeammaksi.

– Viime kausikaan ei ollut suinkaan mikään helppo, päinvastoin. Desallen (Clement) lisäksi muitakin kuljettajia hengittää niskaani Paulinin (Gautier) malliin. He tulevat koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi.

Stefan Evertsillä on koossa kymmenen maailmanmestaruutta ja huikeat 101 GP-voittoa. Cairolin, 28, vastaavat lukemat ovat 7 ja 63.

Cairoli alkaa olla jo selvästikin turhautunut toistuviin uteluihin siitä, uskooko hän saavuttavansa itsensä Evertsin kaikkien aikojen maratontaulukossa.

– En tuijota tuollaisia numeroita. Keskityn jokaiseen erään kerrallaan ja voin kertoa olevani aina erittäin motivoitunut puomin pudotessa. Ynnäillään noita numeroita sitten, kun ura on ohi, heitti hyväntuulinen Cairoli.

Motocrossin MM-kausi 2014 käynnistyy tämän vuoden tapaan Qatarissa. Iltakilpailu ajetaan Losailin aavikkoradan voimakkaiden valonheittimien loisteessa 1. maaliskuuta. Suomi ja Hyvinkää odottavat vuoroaan 13. heinäkuuta.

Vielä lopullista silausta vailla olevaan alustavaan MM-kalenteriin on kirjattu 18 osakilpailua.
 

Uusin numero