Kullas valmiina MM-avaukseen

– Tiedän, että minun haluttaisiin kertovan tavoitteeni, mutten aio puhua niistä. Viime kausi oli hyvä, ja tänä vuonna olen jo voittanut MM-kauden alla Hollannin mestaruussarjan osakilpailun ja ollut Italiassa kolmas. Fiilikseni on erittäin hyvä, ja odotan innollani tulevaa viikonloppua, Kullas pyörittelee.

Ranskalainen Marvin Musquin siirtyi kahden peräkkäisen maailmanmestaruuden jälkeen täksi vuodeksi Amerikkaan, ja vahvimmat mestariehdokkaat ovatkin hollantilainen Jeffrey Herlings sekä saksalainen Ken Roczen. Kummatkin ovat syntyneet vuonna 1994 ja kumpaakin pidetään lajin ”ihmelapsina”. Herlings oli viime kaudella MM-mitalivauhdissa, mutta loukkaantuminen esti ajamisen kolmessa viimeisessä osakilpailussa ja hän putosi loppupisteissä kuudenneksi. Myös Roczen voitti jo viime vuonna MM-osakilpailuja ja ajoikin lopulta MM-hopealle.

– Viikonloppuna nähdään, minkälaisessa vauhdissa kaikki ovat. Omat alkukauden kisani omat siis menneet hyvin, mutta niistä ei voi vielä vetää johtopäätöksiä MM-sarjaan. Kaikki MM-kuskit eivät ole vielä ajaneet yhtä aikaa.

– Roczen ja Herlings ajoivat kuitenkin kovaa jo viime vuonna ja ovat vain kehittyneet. He ovat selkeät suosikit. Muista kuskeista en osaa vielä sanoa. Odotetaan Sevlievon kisaa, missä ajetaan muuten yhdellä lempiradoistani. Pinta on suhteellisen kova ja siellä on paljon hyppyreitä, mistä tykkään, Kullas kertoo.

Formula- ja ralliässä Kimi Räikkönen perusti motocrossin MM-sarjaan täksi kaudeksi oman Ice 1 Racing -tiimin, jonka kuljettajina ajavat viime kauden MX1- ja MX2-luokan Suomen mestarit Toni Eriksson ja Ludde Söderberg. Kullas ottaa tiimin innolla vastaan MM-sarjaan, missä Eriksson ajaa MX1- ja Söderberg MX2-luokassa.

– On todella hienoa, että Räikkönen perusti MM-tiimin ja vieläpä suomalaisen sellaisen. Toivottavasti tiimi on valmiina MM-avaukseen ja kaikki sujuu heiltä hienosti. Toivotan heille todella paljon tsemppiä!

Sevlievossa ajetaan lauantaina kummassakin luokassa harjoitukset sekä karsintaerä ja sunnuntaina kaksi MM-pisteitä tuottavaa MM-erää. Kummassakin luokassa on maksimissaan 40 kilpailijaa.

MX1-luokassa maailmanmestaruutta puolustaa italialainen Antonio Cairoli.

Uusin numero