Kullas väläytti vauhtiaan Ruotsissa

Epäonnista kilpailupäivää edelsi erinomainen karsintakilpailun tulos lauantailta: KTM-kuljettaja otti lähdössä ”holeshotit” ja johti erää useamman kierroksen ajan.

– Eilinen meni ihan nappiin, se oli massiivinen onnistuminen. Pystyin ajamaan kärjessä hyvää vauhtia ja monta hyvää kuljettajaa jäi taakse 25 minuutin erässä. Siihen pitää olla tyytyväinen, karsintakilpailun kuudenneksi ajanut Kullas iloitsee.

– Tänään mentiin riskillä, kuten pitääkin, jos haluaa tulosta. Ajoin niin kovaa lähtöpuomia päin, että rengas jäi tiukasti kiinni ja siinä meni aikaa. Ensimmäiset kierrokset menivät ajollisesti kuitenkin hyvin, mutta parilla huonommalla kierroksella sijoitukseni vähän putosi. Lopussa pystyin vähän nousemaan ja olin 17:s.

– Toisen startin otin enemmän varman päälle, mutta olin kuitenkin lähtökurvissa kympin sakissa. Ensimmäisessä hyppyrissä pyörä lähti jotenkin lintalleen vasemmalle, kun kurvi kääntyi oikealle. Jotkut jo säikähtivät, että nyt lähti pahasti. Ajauduin sen verran ulos, että muut pääsivät sisäkurvista ohi. Eli olin lopulta samoilla sijoituksilla kun ensimmäisen erän alussa, Kullas kertaa.

– Jälkimmäisessä erässä positiivista oli, että pystyin ohittamaan useita edellä meneviä nousten neljänneksitoista, mutta kympin kärki oli nopealla radalla jo karannut. Kyllähän tulos harmittaa, vaikka viikonloppu olikin taas askel eteenpäin. Top 10 on tosi tiukka ja lähtöjen on onnistuttava, jos sinne mielii.

Ennen tulevan viikonlopun Suomen osakilpailua Kullas harjoittelee Virossa hiekkaradoilla. Ruotsin kilpailu toi lisää itseluottamusta ja strategiaa ei tarvitse miettiä:

– Ainahan sitä vähän riskiä pitää ottaa, sillä hyvä lähtö on niin tärkeä!

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan siis 12. – 13.7. Hyvinkäällä.

MX2, 1. erä:
1. Jeffrey Herlings, NED, KTM
2. Tim Gajser, SLO, Honda
3. Romain Febvre, FRA, Husqvarna
…12. Harri Kullas FIN, KTM

MX2, 2. erä:
1. Jeffrey Herlings, NED, KTM
2. Jordi Tixier, FRA, KTM
3. Dylan Ferrandis, FRA, Kawasaki
…14. Harri Kullas, FIN, KTM

MX2 GP yhteistulos:
1. Herlings 50 pistettä
2. Tixier 40
3. Gajser 37
…15. Kullas 11

MM-pistetilanne:
1. Herlings 544
2. Tixier 409
3. Tonus 389
…19. Kullas 83 (osallistunut toistaiseksi vain viiteen MM-osakilpailuun)

MXGP, 1. erä:
1. Antonio Cairoli, ITA, KTM
 2. Kevin Strijbos, BEL, Suzuki
3. Jeremy Van Horebeek, BEL, Yamaha

MXGP, 2. erä:
1. Antonio Cairoli, ITA, KTM
2. Jeremy Van Horebeek, BEL, Yamaha
3. Maximilian Nagl. GER, Honda

MM-pistetilanne:
 1. Cairoli 527
2. Van Horebeek 482
3. Desalle 470

Täydelliset tulokset:
http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx

Uusin numero